Калуська районна
державна адміністрація

Оголошення


Задекларувати свої минулорічні доходи громадяни можуть до 3 травня

2017.04.27

Головне управління ДФС в Івано-Франківській області нагадує, що кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році, наближається до завершення. Цьогоріч граничний термін подання громадянами річної податкової декларації про майновий стан і доходи – 3 травня 2017 року.

За вибором платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що поштою документи потрібно надсилати з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання.

Якщо декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання декларації.

У разі необхідності громадяни зможуть отримати консультації і допомогу у заповненні декларації. Бланки декларацій надаються платникам податків безкоштовно.

Звітувати про доходи, отримані громадянами протягом 2016 року, необхідно за новою формою декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

Нагадуємо, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання у дарунок майна не від членів сім’ї першого ступеня споріднення тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Звертаємо увагу, що обов’язок платника податку щодо подання декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно:

- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом ІV «Податок на доходи фізичних осіб» Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ);

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок відповідно до розділу ІV ПКУ;

- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Як повідомлялося раніше, загалом з початку року майже 5 тисяч прикарпатців подали декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 324,7 млн. грн., до сплати нараховано 8,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб, а до державного бюджету – 2,1 млн.грн. військового збору. Найактивніше декларують доходи жителі Івано-Франківська,  Богородчанщини, Калущини, Долинщини, Коломийщини та Косівщини.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2017
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6