Калуська районна
державна адміністрація

Оголошення


ГО «Українські Креативні Реформатори» запрошує юних українців взяти участь у програмі «Діти Створюють Країну»

2018.04.12

Програма «Діти Створюють Країну» – це інструмент для формування спільноти свідомих активних дітей, платформа для об’єднання, навчання та взаємодії активних однодумців з різних куточків світу, до якої на сьогоднішній день долучилося більше 500 дітей з 23 областей України, а також юних українців з Йорданії та Німеччини.

Ключове завдання програми – трансформувати свідомість дітей, від мислення «споживачів» до моделі «творців», які беруть відповідальність за своє майбутнє, майбутнє своєї країни та нашої планети Земля. Саме тому заплановано ряд заходів, конкурсів, активностей, марафонів тощо.

Зокрема, громадська організація запрошує усіх охочих взяти участь в 30 конкурсах міжнародної програми «Діти Створюють Країну». Це чудова нагода знайти нових друзів в різних куточках України та світу, товаришувати з однодумцями, брати участь у заходах, навчальних програмах, дізнатися, як організувати власну соціальну ініціативу, зберегти Планету та реалізувати свою місію на Землі.

Вік учасників: до 18 років.

Прийом заявок та робіт: до 1 липня 2018 року.

Автори найоригінальніших витворів отримають подарунки в кожному з конкурсів.

Для участі в конкурсі потрібно:

  1. Обрати конкурси (можна декілька);
  2. Заповнити анкету учасника програми за посиланням: goo.gl/CAghaK;
  3. З позитивом творити і надсилати поштою: на електронну (Ukr.ngo.info@gmail.com) або поштову адресу (Київ-1, 01001, а/с 441, Громадській Організації Українські Креативні Реформатори).

КОНКУРСИ (які сподобаються, на твій вибір):

  1. Уявити Школу своєї мрії. Розкажи і покажи нам її. Ти можеш продемонструвати свій витвір у зручний і оригінальний спосіб: есе. малюнок, скульптура, відео сюжет, розповідь, вірш, фото, вистава, казка, макет і опис, історія або свій варіант. Фантазія, оригінальність вітається. Наприклад, ти можеш подумати як виглядає школа твоєї мрії, як відбуваються уроки твоєї мрії, які предмети вивчають діти у школі твоєї мрії, які діти навчаються в школі твоєї мрії, які бувають вчителі у школі твоєї мрії
  2. Створити Авторську Колекцію вкладок (закладок) для книги на тему: «Вкладки щасливої людини»
  3. Створити екологічну настільну гру «Еко Люди»
  4. Створити настільну гру «Команда Порятунку Планети»
  5. Створити настільну гру «МістоТворці»
  6. Створити Комікс на тему: Як СУПЕР-Я Планету Земля врятував
  7. Створити Казку на тему: «Як діти Планету Земля врятували»
  8. Створити знак миру, любові, добра, який зможе об’єднати дітей. Можливо саме він стане логотипом програми «Діти Створюють Країну»)
  9. Створити пісню про нас, про дітей, яким потрібно відшукати один одного і об’єднатися заради порятунку Планети, примноження добра, миру і любові. слова/музика
  10. Створити вірш на тему: «Як людям Планету зберегти». Що потрібно робити щоб у прекрасному і мирному світі нам жити?
  11. Історія Дерев. Напиши історію про дерево/дерева. Історія, яку чуло, бачило, відчувало дерево. Історія появи, дня народження дерева. Поява Вашого Родового Дерева. (додані малюнки, створені творчі витвори вітаються)
  12. Світ моєї мрії. Розкажи про світ, в якому ти хочеш жити, що ти хочеш і будеш робити, чим займатися, хто і з якими якостями, можливостями буде тебе оточувати. Ти можеш проявити в зручний для себе спосіб (есе, історія, комікс, фото, відео ролик, малюнок, музика, свій варіант)
  13. Створи історію “Моє життя в космосі” (До історії додай малюнки, прояви свою творчість і бачення без обмежень, можеш зняти відео та інше) . 1. Прояви своє бачення космосу, світу, форм життя у Всесвіті. Розкажи як ти живеш в космосі, про свій будинок у Всесвіті, в яких умовах, на якій планеті, зірці, галактиці, як вона виглядає, якого кольору і форми, як вона називається, що там відбувається. Уяви, що ти спостерігаєш за Планетою Земля, відслідковуєш зміни, проблеми Планети і хочеш їй допомогти. 2. Ти приймаєш рішення написати Людству послання. Розкажи як ти це зробиш, як доставиш і що напишеш в Посланні Людству, що потрібно робити, а що припинити, з чого і як почати, твої поради.
  14. Створи соціальну рекламу (залучити увагу до проблем соціуму і змінити поведінку людей). Ти можеш проявити в зручний для себе спосіб (наприклад: це може бути фото, відео ролик, малюнок, музика, свій варіант)
  15. Дивовижна історія мого роду. “Супер бабця, супер дід, супер предки, супер рід!” Створи історію про своїх рідних! Можливо твоїй бабці 90 років і вона сідає на шпагат чи танцює танго, жонглює млинцями? А може у дідуся найсмачніший рецепт борщу? А сестра пише неймовірні картини, мама вишиває ? Це має надихнути, здивувати та навчити інших важливому.

Розкажи нам дивовижну історію свого роду, а ще краще зніми відео ролик)

  1. Голос вод. Для участі в цьому конкурсі необхідно піти до місця де є вода: озеро, річка, ставок, море. Спостерігай. Дивись серцем. Прислухайся до води, запиши її послання, про що вона тобі сказала? Напиши про свої про свої емоції, знаки, що ти побачив та відчув.
  2. Голос лісу. Для участі в цьому конкурсі необхідно піти в ліс. Спостерігай. Дивись серцем. Прислухайся до дерев, про що тобі вони розповіли, про що попросили. Відчуй голос лісу, запиши його послання.

Знайди своє місце і своє дерево, почуй тишу. Напиши про свої емоції, знаки, що ти побачив та відчув.

  1. Дивовижна історія про фею. Створи і Поділися з нами дивовижною історією. Будемо раді побачити ілюстрації)
  2. Портрет мого янгола. (Фантазуй. Намалюй або…свій варіант)
  3. Створи казку про пригоди чарівного кристалу. Твори без меж!
  4. Створи свою планету. Напиши, зобрази кого ти туди поселиш, чим там будуть займатися, які там будуть правила, які закони, що надзвичайного там буде відбуватися. Це може бути малюнок, фото макету та історія-опис.
  5. Творчість. Ти маєш талант! Поділися з нами своєю творчістю! Запиши відео! (або зроби це в зручний для себе спосіб). Можливо ти граєш на музичному інструменті, декламуєш вірші, співаєш. вишиваєш, пишеш картини, високо стрибаєш, їздиш на одному колесі. Нам кортить дізнатись більше про твою творчість!
  6. Юний Винахідник. Ти вже винайшов щось важливе і світ ще не знає про це? Розкажи нам, опиши свій винахід, чим він корисний і важливий, як виглядає, які нові можливості надає?
  7. Моє еко життя. Розкажи про своє життя в стилі еко, які маєш еко звички, як турбуєшся про Планету. Ми будемо щасливі якщо ти зможеш зняти відео!
  8. Ідеальний день. Уяви прекрасний день, день, коли ти будеш годувати своє тіло здоровою і корисною їжею. Створи свій ідеальний раціон, меню здорового харчування на тиждень, щоб ти був здоровим, радісним і щасливим)
  9. Еко Сумка моєї мрії. Розроби дизайн своєї Еко сумки, яку би носили твої друзі і ти! Це має бути супер еко сумка твоєї мрії!
  10. Моя Еко колекція дизайнерського одягу
  11. Здоровий спосіб життя. Що ти можеш зробити щоб надихнути друзів, таких дітей як ти, вести здоровий спосіб життя? Можеш зняти мотиваційне відео чи фото з надписом чи створити свою рекламу – рекламну кампанію за здоровий спосіб життя! Починай вже сьогодні! Долучай друзів!
  12. “Новий Вчитель Я”. Уяви себе мудрим веселим вчителем, другом дітей, уроки якого – це гра. Якою вона буде? Як будеш навчати дітей? Розроби серію уроків-ігор. опиши правила гри, як вона буде відбуватися.

Можеш зазначити кількість учасників гри, вік, скільки років твоїм учням і який предмет (наприклад: математика, читання, письмо, музика, астрономія, географія та…свій варіант)

  1. Мій домашній улюбленець. Історія про твого друга-тваринку, його появу в твоєму житті. Ти можеш зняти відео, фото, намалювати портрет, чи ще щось надзвичайне))

Спільноти найактивніших дітей отримають можливість виграти поїздку до столиці, де зможуть: побувати на цікавих екскурсіях, розвагах,  навчаться створювати мультфільми, розкажуть про свої успіхи на радіо та теле ефірах.

Окрім того, в липні-жовтні 2018 року відбудеться Всеукраїнський тур зі збереження Планети в 63 містах – це тренінгові навчання з поширення цінностей відповідального громадянина, турботи про навколишнє середовище, сталого розвитку, раціонального використання ресурсів тощо.

        липень-серпень-вересень.  40 місто

Київ – Переяслав-Хмельницький – Золотоноша  – Черкаси – Чигирин  – Кропивницький – Кривий Ріг – Нікополь –  Запоріжжя – Дніпрорудне – Мелітополь – Генічеськ – Нова Каховка – Олешки (Цюрупінськ) – Херсон – Миколаів  –  Коблево – Одеса –  Вознесенськ – Первомайськ – Бершадь – Умань –  Вінниця – Хмельницький – Кам’янець-Подільський – Чортків –  Чернівці – Коломия – Яремче – Івано-Франківськ – Тернопіль – Львів – Ужгород – Мукачево  –  Луцьк –  Рівне – Острог – Новоград-Волинський – Житомир – Біла Церква   – Київ

вересень – жовтень. 23 міста

Київ – Буча – Ірпінь – Чернігів – Батурин – Конотоп – Глухів – Суми – Охтирка – Харків – Святогірськ – Славянськ – Краматорськ – Добропілля – Полтава – Кременчук – Горішні Плавні – Верхньодніпровськ – Кам’янське – Дніпро – Запоріжжя – Приморськ – Бердянськ – Маріуполь – Київ

Якщо ви учасник до 18 років і не знайшли Вашого міста в нашому графіку, оберіть найближче, найзручніше з наявних, де би хотіли зустрітися.

Якщо Ви бажаєте стати волонтером або партнером програми у Вашому місті, допомогти в організації туру (іноді нам потрібна дистанційна волонтерська допомога), заповнюйте анкету друга програми: https://goo.gl/R2b7Wx

Якщо ви місцевий голова, лідер, вчитель, хороша зацікавлена людина і маєте бажання щоб ми приїхали до дітей Вашого міста, але його поки що немає в нашому графіку, напишіть нам. Якщо наш маршрут буде проходити поблизу вашого міста, будемо шукати можливість завітати, скоригувавши маршрут.

 Серед потреб туру: місце-зал для проведення заходу на 28-30 осіб (бажано з проектором), харчування, чай, ночівля-дім на 1-2 дні для 3-5 осіб.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Квітень 2018
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5