Калуська районна
державна адміністрація

Управління Держпродспоживслужби в районі інформує

Дата публікації: 2019.12.05

Директорам шкіл розповіли про впровадження системи ХАСП у їдальнях

dscn0015 Набула чинності вимога дотримання постійно чинних процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР (ХАСП) для останньої категорії операторів ринку, яка мала відстрочку, – так званих малих форм. До них відносяться кафе, ресторани, кондитерські, кіоски, які продають шаурму і каву, кухні та харчоблоки, які готують їжу для шкільних і дитсадівських їдалень.

Дата публікації: 2019.12.05

Увага: знову сальмонела в курячому м’ясі з Польщі

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 13.11.2019 р. №2019.3976 та від 19.11.2019 р. № 2019.3976 fur2 щодо виявлення сальмонели в замороженому курячому м’ясі

Дата публікації: 2019.12.05

Щодо випадків АЧС в Житомирській області

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, в особистому селянському господарстві жителя с. Стара Олександрівка Пулинського району Житомирської області виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Дата публікації: 2019.12.05

Харчова алергія: що варто знати кожному?

Що таке харчова алергія, які продукти можуть її спровокувати? Та чи всім необхідно звертати увагу на відповідні позначки про вміст алергенів?

Дата публікації: 2019.12.04

Обережно: обмороження!

876 Вплив на організм низьких температур, обумовлює ризик переохолодження й обмороження. При цьому наступає розлад кровообігу, спочатку шкіри, а потім - і глибше розташованих тканин, після чого настає їх омертвіння.

Дата публікації: 2019.11.28

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини започатковує  новий проєкт з підвищення правової обізнаності споживачів

Вже 4 грудня 2019 року на базі Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведуть інформаційні заходи, що спрямовані на розвиток споживчої освіти/просвіти серед здобувачів профтехосвіти.

Дата публікації: 2019.11.28

Як запобігти харчовим отруєнням при проведенні  урочистих подій у побуті:  рекомендації  спеціалістів

Харчові отруєння - захворювання, які виникають після споживання їжі, забрудненої мікроорганізмами або їхніми токсинами, унаслідок вживання отруйних рослин і тканин тварин.

Дата публікації: 2019.11.28

Україна переходить на нові правила ввезення живих тварин,  харчових продуктів тваринного походження,  кормів

24 листопада 2019 року закінчився 6-місячний перехідний період та набуває чинності наказ Мінагрополітики від 16.11.2018 № 553 "Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки" (далі - Наказ № 553), про що попередньо вже було повідомлено всіх торгових партнерів України та профільних аграрних об’єднань.

Дата публікації: 2019.11.26

Роз’яснення щодо періодичної повірки квартирних  лічильників, які є власністю фізичних осіб

У зв’язку з численними зверненнями громадян та поширенням суперечливої інформації в мережі Інтернет щодо повірки квартирних лічильників та оплати за ці послуги, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує.

Дата публікації: 2019.11.26

Увага: у м’ясі птиці, що експортується з Польщі,  виявили сальмонелу

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF

Дата публікації: 2019.11.26

До уваги споживачів: забракована продукція

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що працівниками відділу ринкового нагляду в ході планової перевірки характеристик продукції у суб’єкта господарювання за видом низьковольтного електричного обладнання, було виявлено продукцію, яка не відповідає вимогам нормативних документів та становить низький ступінь загрози.

Дата публікації: 2019.11.25

Щодо випадків африканської чуми свиней в Миколаївській та Полтавській областях

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, в особистому підсобному господарстві громадянина в с.Троїцьке Новоодеського району Миколаївської області було зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней.

Сторінка 1 з 36 сторінок

 1 2 3 >  Остання

Календар
Грудень 2019
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4