Калуська районна
державна адміністрація

Управління Держпродспоживслужби в районі інформує

Дата публікації: 2020.01.09

Як уникнути харчових отруєнь під час Різдвяних святкувань

Наближаються довгоочікувані Різдвяні свята! Українці зазвичай готують велику кількість різноманітних страв до святкового столу, тому ризики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь значно зростають. Особливо чутливі до цього діти.

Дата публікації: 2019.12.26

Як не зашкодити здоров’ю під час святкувань

554 На Прикарпатті, як і в цілій Україні, перші зимові місяці року характеризується рядом численних свят, що супроводжуються рясними застіллями з великою кількістю їжі та алкогольними напоями.

Дата публікації: 2019.12.18

Про сальмонелу в замороженому курячому м’ясі з Польщі

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 27.11.2019 р. № 2019.3976 fup18 та від 02.12.2019р. №2019.3976-fup21 щодо виявлення сальмонели в замороженому курячому м’ясі, експортованому з Польщі (виробник Wipasz S/A/Zaklad Drobiarski w Mlawie- AP-№PL 14130502 EG) до окремих держав - членів ЄС і, в тому числі до України -ТОВ « ОТ- ГРУП» (вул. Богдана Хмельницького,42 м.Луцьк, Волинська область,43000), SPE «Winter» (вул. Лідавська,1 м.Луцьк, Волинська обл., 43000), ТОВ «Альянс- Імекс» (вул.Сергія Параджанова,127, м.Житомир, Житомирська область, 10025) та ТОВ «ВІК ЛОГІСТІК» (вул.Святотроїцька,73/1,офіс 215, м.Черкаси, Черкаська область,18000).

Дата публікації: 2019.12.18

Нові правила використання порівняльної реклами в Україні

В усі часи реклама була, є і буде рушійною силою торгівлі та комерційної діяльності. В Україні рекламна діяльність регулюється Законом України «Про рекламу» (далі – Закон). Закон визначає засади рекламної діяльності, а також регулює відносини, що виникають у процесі виробництва, розповсюдження та споживання реклами.

Дата публікації: 2019.12.12

За даними системи RASFF:  до України вкотре потрапила  курятина із сальмонелою!

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 05.11.2019 р. № 2019.3870 та від 21.11.2019 р. № 2019.3870 fup2 щодо виявлення сальмонели в філе грудинки курячої охолодженої (заморожене м’ясо механічного обвалювання), експортованої з Польщі (виробник CEDROB S.A.- АР- № PL 14023901WE) до окремих держав-членів ЄС, і в тому числі до України - ТОВ «ВІК ЛОГІСТІК» (вул. Святотроїцька,73/1,офіс 215,м Черкаси, Черкаська область).

Дата публікації: 2019.12.12

Держпродспоживслужба пильнуватиме за генетично модифікованими сортами рослин

Генетично модифіковані (ГМ) рослини – рослини, генетичний матеріал яких (послідовність ДНК) був штучно замінений методом генної інженерії. Такі рослини також часто називають трансгенними, тобто мається на увазі, що фрагменти ДНК з певного організму були перенесені в геном рослини.

Дата публікації: 2019.12.12

Уряд виділив додаткові кошти на розвиток шкільних їдалень та харчоблоків

27 листопада 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження №1106-р «Деякі питання використання у 2019 році освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».

Дата публікації: 2019.12.10

Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів

443 У зв’язку із введенням в дію 6 серпня поточного року Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів» було підготовлено інфографіку, у якій надано роз’яснення про нові вимоги до маркування термінів придатності харчових продуктів. Зокрема, йдеться про такі терміни – «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» та «вжити до».

Дата публікації: 2019.12.05

Директорам шкіл розповіли про впровадження системи ХАСП у їдальнях

dscn0015 Набула чинності вимога дотримання постійно чинних процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР (ХАСП) для останньої категорії операторів ринку, яка мала відстрочку, – так званих малих форм. До них відносяться кафе, ресторани, кондитерські, кіоски, які продають шаурму і каву, кухні та харчоблоки, які готують їжу для шкільних і дитсадівських їдалень.

Дата публікації: 2019.12.05

Увага: знову сальмонела в курячому м’ясі з Польщі

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 13.11.2019 р. №2019.3976 та від 19.11.2019 р. № 2019.3976 fur2 щодо виявлення сальмонели в замороженому курячому м’ясі

Дата публікації: 2019.12.05

Щодо випадків АЧС в Житомирській області

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, в особистому селянському господарстві жителя с. Стара Олександрівка Пулинського району Житомирської області виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Дата публікації: 2019.12.05

Харчова алергія: що варто знати кожному?

Що таке харчова алергія, які продукти можуть її спровокувати? Та чи всім необхідно звертати увагу на відповідні позначки про вміст алергенів?

Сторінка 1 з 37 сторінок

 1 2 3 >  Остання

Календар
Січень 2020
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1