Калуська районна
державна адміністрація

Діяльність Президента України та Уряду


Прем’єр-міністр про проведення дорожніх робіт: Якість та безпека українських доріг стають пріоритетом нашої роботи

2017.05.31

Уряд України розпочав масштабну роботу з реконструкції, ремонту та будівництва доріг, і зараз пріоритетом цієї роботи стає дотримання якості дорожніх робіт та забезпечення безпеки українських автомагістралей. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

«Одне з важливих питань – питання доріг. Вчора відвідав три області, отримав інформацію про плани реконструкції  і ремонтів доріг, - сказав Глава Уряду. - Нам потрібно забезпечити рівний підхід по всій країні, і наразі у нас є п’ять областей, які не мають необхідних темпів робіт. Це Луганська, Запорізька, Миколаївська області, Київ та Закарпаття. Я дав доручення запросити керівників цих регіонів, аби з’ясувати, чим допомогти, аби вони не тягнули роботи з наведення порядку в дорожньому господарстві».

Глава Уряду відзначив, що фінансова сторона дорожнього будівництва забезпечена. Значним є внесок української митниці. «Ми змогли мобілізувати тільки за 5 місяців біля 5,6 млрд грн по митниці. Гроші будуть направлені на реконструкцію доріг», - сказав Глава Уряду.

Він повідомив, що Держагентство автомобільних доріг «Укравтодор» вже готове оголосити тендери на близько 2 млрд грн по проекту облаштування західного кордону. «Зараз розпочнуться тендери, буде оголошений переможець. Все - через систему ProZorro, - сказав Володимир Гройсман. – Окрема увага – контроль якості робіт та збереження рівня безпеки».

У цьому контексті Прем’єр-міністр нагадав і про інший проект «Укравтодору» - облаштування автомагістралей спеціальними ваговими комплексами, які не дозволяють перевантажувати транспортні засоби, а відтак – руйнувати дорожнє покриття.

Окремо Глава Уряду звернув увагу і на пропозицію збільшення фінансування робіт на ділянках магістралі Львів – Тернопіль – Вінниця – Умань – Миколаїв – Одеса. Збільшення фінансування може сягнути 2,5 млрд грн. «Це дорога, яка зв’яже західний кордон з портами. І там теж треба забезпечити безпеку та якість дорожнього полотна. Будемо пропонувати, аби цього року посилити роботи на цьому напрямку», - додав Володимир Гройсман.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2017
В П В С Ч П С
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3