Калуська районна
державна адміністрація

Діяльність Президента України та Уряду


Президент: Мені приємно працювати промоутером і «рекламним агентом» позитивних змін в державі

2017.10.24

Президент Петро Порошенко під час шостого засідання Ради регіонального розвитку зауважив, що владу критикують за участь у відкритті новозбудованих доріг, мостів, шкіл або підприємств в регіонах. За словами Глави держави, це робиться для того, щоб привернути увагу до змін, які щоденно відбуваються в державі.

Президент зазначив, що в Україні є «зрадофіли», яким «і тризуб над Кремлем постав, то вони скажуть, що криво стоїть і знаходять приводи для печалі». «І дороги криві, і мости короткі, і театри в історичний пейзаж не вписуються, і ремонти пересуватися заважають, і заводи не те випускають, борщі не так варять. Критикують за те, що, мовляв, Президент, Прем’єр, влада перерізає стрічки не на дуже глобальних, а інколи навіть і на локальних об’єктах. Звичайно, крутіше було би побудувати космодром для міжгалактичних польотів, а не завод із виробництва упаковки», - зазначив Глава держави.

Президент підкреслив, що влада робить перші важливі кроки після жорсткої економічної кризи, спричиненої війною. За його словами, війна ще дуже далека від завершення, хоча є «світло в кінці тунелю». «Якщо в 2015 році , коли я виступив з ініціативою про введення «блакитних шоломів», миротворців на Донбас для забезпечення стійкого та надійного миру, як першого етапу повернення українського суверенітету на Донбас, ніхто в це не вірив. І до речі ніхто в світі нас тоді не підтримав. Сьогодні, коли я нещодавно повернувся з сесії Генеральної Асамблеї ООН, ми маємо тверду підтримку наших партнерів», - розповів Глава держави. Він додав, що сьогодні, 24 жовтня, у світі відзначається День ООН, який Україна зустрічає вагомими здобутками як член Ради Безпеки ООН. Президент зауважив, Україна в повному обсязі скористається цим для забезпечення миру, бо мир сьогодні – це те, чого чекають українці.

За словами Президента, він щиро радий ознакам та проявам того, що країна врятувалася, вижила та відійшла від краю прірви. Тому Глава держави планує й надалі бувати в регіонах на відкритті великих і малих об’єктів, котрі свідчать, що країна стає на шлях сталого розвитку.

«Наше інформаційне поле, на жаль, дещо зорієнтоване на негатив. Іноді, аби про позитивну подію повідомили в ефірі, стрічку має розрізати високопосадовець, інакше про подію просто промовчать. І навіть я не завжди можу допомогти», - зауважив Петро Порошенко. Він навів приклад, коли нещодавно в одній із західних областей відкривав доволі велике підприємство, однак двом центральним телеканалам це було нецікаво. «Мені передали, що вони не згадали про це в сюжеті, бо, з точки зору редакторів, це була би реклама. А інвестор, який створює тисячі робочих місць, має за цю рекламу заплатити, бо без цього не покажуть. Ну що ж… Мені приємно працювати і промоутером, і «рекламним агентом» позитивних змін. А ще приємніше генерувати самі зміни і забезпечувати належні політичні умови для впровадження реформ», - наголосив Президент.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2017
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4