Калуська районна
державна адміністрація

Діяльність Президента України та Уряду


Питання насильства щодо жінок - це виклик державі, який вимагає комплексного реагування на проблему

2017.11.28

На проблему не ратифікованої Україною Стамбульської конвенції звернула увагу заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович на прес-конференції з нагоди початку міжнародної кампанії «16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства в Україні», що відбулася 24 листопада 2017 року в прес-центрі «Укрінформу». Захід організував Офіс Ради Європи в Україні.

Наталія Федорович підкреслила важливість акції як інструменту інформування про проблему насильства стосовно жінок. До акції долучились усі обласні державні адміністрації та міські ради міст обласного значення.

Також укотре наголосили на необхідності  ратифікувати в Україні Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству («Стамбульська конвенція») інші учасники прес-конференції: Анастасія Дєєва, заступник Міністра внутрішніх справ України, БогданКрикливенко, керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Олена Литвиненко, заступник  Голови Офісу Ради Європи в Україні, Круден Бронвін, голова Департаменту розвитку співпраці Посольства Канади в Україні, Катерина Левченко, президент «Ла Страда – Україна».

Заступник Міністра соціальної політики зазначила, що ратифікувати цю Конвенцію рекомендовано за результатами звіту України з виконання Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок, який відбувся у лютому цього року в Женеві. На необхідності її ратифікувати також акцентували увагу 15 країн світу під час захисту Національної періодичної доповіді щодо стану дотримання прав людини в Україні в листопаді цього року.

«Питання насильства щодо жінок не можна розглядати як приватну справу. Це виклик державі, й він вимагає комплексного реагування на проблему. Це потребує змін до національного законодавства, в тому числі ратифікації Стамбульської конвенції», – сказала Наталія Федорович.

Мінсоцполітики спільно з іншими центральними органами виконавчої влади, народними депутатами України проведено величезну роботу не тільки з підготовки законопроекту про ратифікацію Стамбульської конвенції, але й з розробки пов’язаних із нею законодавчих і підзаконних актів. Серед них – проект нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», проекти Положення про спеціалізований притулок для жертв домашнього насильства та Положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, інші.

Наталія Федорович розповіла про практику діяльності мобільних бригад, що на сьогодні надали допомогу близько 23 тисячам клієнтів, 64% яких звернулися за допомогою уперше, а також про новостворені притулки для постраждалих від домашнього насильства у Харкові, Бердянську та Кривому Розі та про розширення їх мережі, що є у планах Міністерства на 2018 рік.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2017
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2