Калуська районна
державна адміністрація

Діяльність Президента України та Уряду


Мінрегіон розроблятиме Містобудівний та Житловий кодекси

2018.01.24

Cеред основних здобутків Мінрегіону за 2017 рік Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко назвав дві ключові реформи: децентралізація та енергоефективність, які вже стали успішною візитівкою України в Європі.

«Всі партнери, які співпрацюють з нами – Європейський Союз, США, Канада та інші, - всі долучилися до наших реформ. І ми вже маємо вагомі результати. Це не тільки зростаюча кількість громад і доходів місцевих бюджетів, а в першу чергу – зміна якості життя в громадах, на прикладі створення опорних шкіл, будівництва нових дитячих садків і ЦНАПів, відновлення дорожньої інфраструктури тощо», - наголосив під час підсумкової прес-конференції «Реформи у режимі «Non-Stop» Геннадій Зубко.

«Енергоефективність – новий тренд українського суспільства. Ми поширюємо у суспільстві «енергоефективний» спосіб мислення і життя. Драйверами реформи енергоефективності є в першу ОСББ, яких вже налічується в Україні понад 28 тисяч. Запит на енергоефективність від ОСББ підтверджується динамікою за державною програмою «теплих» кредитів, зокрема й за участі 158 муніципальних програм співфінансування. Зауважу, що за три роки програми ОСББ було видано майже 274 тисячі "теплих кредитів», - зазначив урядовець.

Опираючись на результати реформ з децентралізації і енергоефективності, Віце-прем’єр-міністр розповів і про плани Міністерства у поточному році. «Закони з децентралізації, які були прийняті у минулому році, дали можливість підсилити добровільне об’єднання громад і зростання податкових надходжень до місцевих бюджетів. Цього року ми увагу приділимо формуванню спроможних громад; їхнє законодавче посилення; розбудову мережі дитсадків, адже маємо ліквідувати чергу у 52 000 місць; розвиток систем ЦНАП, НОП та центрів безпеки. Щодо енергоефективності та ЖКГ – це імплементація прийнятих ключових законів з енергоефективності (розробка понад 45 нормативно-правових актів); мотивація до об’єднання в ОСББ, запуск Фонду енергоефективності та ринкуенергоаудиторів і професійних управителів», - розповів урядовець.

Серед головних завдань на 2018 рік – робота над новими Містобудівним і Житловим кодексами, розробка Стратегії поводження з водними ресурсами, яка дуже давно не переглядалася, планування територій та подальша передача повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місця.

«Роботи і завдань дуже багато. Це ми проговорили з нашими європейськими партнерами і лідерами змін, які є провідниками і імплементаторами реформ, які приймаються Парламентом і подаються Урядом», - зазначив Геннадій Зубко.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2018
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3