Калуська районна
державна адміністрація

Діяльність Президента України та Уряду

Дата публікації: 2018.05.31

З 2019 року вступники в медичні та педагогічні виші, які захочуть працювати в селах, можуть бути зараховані першочергово – постанова КМУ

Уряд визначив, як відбуватиметься першочергове зарахування на бюджет тих вступників, які укладуть угоду про відпрацювання у селах або селищах міського типу. Відповідну постанову було прийнято під час засідання Кабміну 30 травня 2018 року. Документ набере чинності 1 січня 2019 року й діятиме, починаючи зі вступної кампанії 2019-го.

Дата публікації: 2018.05.30

Україна стане сильним партнером ЄС, – Глава Уряду про перспективи відносин з Євросоюзом

Україна в середньостроковій перспективі стане сильним партнером Європейського Союзу, що відповідає інтересам як ЄС, так і громадян України. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на питання іноземних ЗМІ.

Дата публікації: 2018.05.29

МОН затвердило перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів

Міністерство освіти і науки затвердило орієнтовний перелік обладнання, яким мають наповнити кабінети інклюзивно-ресурсних центрів. У списку - мультимедійне обладнання, планшети, інтерактивні сенсорні модулі, меблі, розвиваючі та корекційні дидактичні матеріали тощо. Для придбання цього Уряд виділив на місця близько 100 млн гривень.

Дата публікації: 2018.05.22

Монетизація субсидій підвищить їх адресність і додасть прозорості процесу соціальної допомоги

Запланована на січень наступного року монетизація субсидій підвищить адресність виплат, унеможливить зловживання в цій сфері і додасть прозорості процесу соціальної допомоги. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Дата публікації: 2018.05.22

Україна цінує підтримку Естонії у нашій боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність – Президент

Президент України Петро Порошенко наголошує, що відносини між Естонією і Україною мають безпрецедентно високий і гарний рівень. «Про це свідчить, і ми дуже дякуємо за це, принципова позиція Естонії у підтримці суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Це було продемонстровано з перших днів незаконної анексії Криму, з перших днів агресії Російської Федерації на Сході нашої держави», - підкреслив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд зустрічі з представниками ЗМІ.

Дата публікації: 2018.05.22

Україна має свій шлях до Бога і він не через Москву – Президент про надання Томосу для української церкви

«Биківня – ця земля, цей ліс, де протягом кількох років у братських могилах Совєти ховали невинних людей. Ця земля – мовчазний свідок Великого терору», - наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій.

Дата публікації: 2018.05.22

Пенсійна реформа лише розпочалася, підвищення пенсій відтепер буде постійним, – Глава Уряду

Пенсійна реформа, яка стартувала восени минулого року, перебуває на перших етапах впровадження, і попереду багато змін, одна з яких – автоматичне підвищення пенсій в залежності від можливостей економіки, а не політичних обіцянок. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Дата публікації: 2018.05.22

Вигодонабувачем всіх реформ в Україні має стати громадянин, – Глава Уряду на засіданні Асоціації міст

Всі реформи і зміни в Україні мають проводитися виключно в інтересах громадян і з огляду на їх потреби. Таку політику мають сповідувати не тільки в столиці, а й в регіонах, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Правління Асоціації міст України.

Дата публікації: 2018.05.17

Уряд виділив 300 млн грн на закупівлю житла для сімей воїнів АТО

Кабінет Міністрів України в рамках реалізації політики соціального захисту воїнів, загиблих або поранених в зоні проведення антитерористичної операції, а нині операції Об’єднаних сил, виділяє 300 млн грн на придбання квартир для сімей воїнів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Дата публікації: 2018.05.16

Попри травневі свята населення активно залучає «теплі кредити» на енергоефективні заходи

Лише за останній тиждень індивідуальні домогосподарства та ОСББ отримали більше 127 млн грн. «теплих кредитів», що перевищує показники за весь травень минулого року (120,2 млн грн. виданих «теплих кредитів»).

Дата публікації: 2018.05.15

Президент підписав Указ про розвиток системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в АТО, відсічі і стримуванні збройної агресії Росії на Донбасі

Президент Петро Порошенко під час церемонії закриття Національних змагань «Ігри Нескорених 2018 року» підписав Указ «Про підтримку розвитку системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях».

Дата публікації: 2018.05.15

Уряд докладає максимум зусиль для збереження програми співпраці з МВФ

Співробітництво України з Міжнародним валютним фондом є важливим сигналом для міжнародних партнерів макростабільності країни та здатності виконувати всі зобов'язання, сказав в інтерв'ю порталу «Обозреватель» Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

Сторінка 1 з 2 сторінок

 1 2 > 

Календар
Травень 2018
В П В С Ч П С
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2