Калуська районна
державна адміністрація

Діяльність Президента України та Уряду


Мінрегіон створив інформаційні посібники для допомоги у створенні НОП в школах та дитсадках

2019.05.29

На сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України вже розміщено інформаційні посібники для допомоги у створенні Нового Освітнього Простору в українських школах та дитячих садках, розроблені спільно з програмою «U-lead з Європою».

 «Тепер усю інформацію з ілюстраціями і прикладами щодо кожного з основних принципів НОП можна взяти на сайті Мінрегіону. Це необхідна практична інформація для місцевих органів влади, директорів шкіл та вчителів, батьків, ахітекторів та проектантів. Давайте разом продовжувати втілювати мрії у життя — робити школи та дитсадки для наших дітей теплими, сучасними, яскравими, мотивуючими та безбар’єрними! Такими, в яких хочеться навчатися», — зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

У практичному посібнику міститься необхідна інформація щодо правильної організації сучасного простору на прикладі реалізованих українських та закордонних проектів. Тобто якими мають бути фасади та внутрішній дизайн, зонування та планування приміщень, пришкільної території тощо за 4-ма основними принципами Нового Освітнього Простору: мотивуючий простір, енергоефективність сучасне обладнання, інклюзія та безбар’єрність.

Лев Парцхаладзе також нагадав, що в Україні вже налічується близько 500 шкіл та дитячих садків, зроблених за принципами Нового Освітнього Простору. «Це понад 200 тисяч щасливих дітей, які виховуються в зовсім нових умовах», — додав він.

Довідково

Новий Освітній Простір (#НОП) створюється в навчальних закладах України за 4-ма основними принципами: енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір, інклюзія та безбар‘єрність. Мета – створення комфортних умов для якісного навчання дітей в Новій Українській Школі. Проект ініційовано Мінрегіоном і реалізується спільно з Міністерством освіти і науки України та органами місцевого самоврядування.

НОП — школи, в яких хочеться навчатися!

Інформація доступна за цим посиланням: http://bit.ly/2HyI0K0

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2019
В П В С Ч П С
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1