Калуська районна
державна адміністрація

Місцевий розвиток орієнтований на громаду


У прикарпатських ОТГ реалізовуватимуть проект з енергозбереження

2018.06.19

 
Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття спільно з ІФНТУНГ реалізовуватиме проект з розвитку енергоефективності у об’єднаних територіальних громадах області. Про це повідомив виконавчий директор Агенції Максим Чопей в ефірі радіо UA: Карпати.

За його словами, енергозбереження нині є болючим питанням для багатьох тергромад області.

«Наші громади отримали у спадок об’єкти соціальної інфраструктури з високим рівнем енергоспоживання. Розуміємо, що раніше мало хто враховував ту кількість тепла, яка реально має йти на обігрів приміщень, чи, скажімо, кількість світла для використання. Нині громади зіштовхнулись з реальною проблемою – колосальним споживанням енергії та відсутністю системного підходу з енергоефективності. Тому ми спільно із фахівцями ІФНТУНГ вирішили реалізовувати проект з енергозбереження», — сказав він.

Проект втілюватимуть у декілька етапів. «Спершу, фахівці ІФНТУНГ проведуть тематичні тренінги. На другому етапі допомагатимемо ОТГ розробляти енергетичні паспорти об’єктів соціальної інфраструктури. На третьому – представники громад вже самостійно розроблятимуть програми з енергозбереження. На заключному етапі кращі ОТГ зможуть підписати Угоду мерів (ініціатива ЄС- ред.)», – підкреслив експерт.

Максим Чопей повідомив, що наразі збирається уся необхідна інформація з ОТГ щодо об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури, які потребують невідкладного вжиття заходів з енергоефективності.

У свою чергу, глава правління Агенції Ігор Довірак додав, що нині енергоефективність є необхідним інструментом з економії коштів місцевих бюджетів ОТГ та покращення комфорту перебування жителів територіальних громад у таких приміщеннях.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2018
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30