Калуська районна
державна адміністрація

Місцевий розвиток орієнтований на громаду


Проект DOBRE підтримуватиме ініціативи, які сприятимуть сталому розвитку територій на Прикарпатті

2018.07.11

відбулася ознайомча зустріч з представниками проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

У зустрічі взяли участь спеціаліст з питань інституційного розвитку програми USAID /DOBRE Наталія Захарченко, начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лілія Попова,  консультант національної програми обмінів по міжмуніципальному співробітництву DOBRE Наталія Ключник, представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради.

Представники DOBRE розповіли про мету та завдання цього  проекту, який працює виключно на базовому рівні місцевого самоврядування – у громадах. На конкурентних та прозорих засадах буде відібрано глобальні проекти та надаватиметься пряма допомога об’єднаним територіальним громадам.

Лілія Попова зазначила, що у Мінрегіонбуді відзначають позитивну динаміку зі створення ОТГ в області і міністерство  та DOBRE мають намір підтримувати конкретні масштабні проекти, які сприятимуть сталому розвитку територій на Прикарпатті.

Марія Савка наголосила, що органи виконавчої влади зацікавлені та всіляко підтримують процеси розвитку об’єднаних територіальних громад,   що є одним з основних напрямків реформи з децентралізації влади. Налагоджена тісна співпраця з обласною радою щодо вирішення актуальних питань соціально-економічного розвитку краю. Для вироблення спільної концепції розвитку регулярно проводяться робочі зустрічі. Зокрема, сьогодні під керівництвом голови облдержадміністрації Олега Гончарука проходить чергова робоча нарада з керівниками ОТГ щодо вирішення актуальних питань розвитку громад.

«Допомога, яка пропонується проектом, є надзвичайно корисною, адже  міжнародний досвід і підтримка об’єднаних громад дозволить їм підвищити   свій рівень, покращити навики стратегічного планування. Ми будемо вибудувати роботу таким чином, щоб максимальна кількість громад отримала і відчула підтримку міжнародної спільноти. Разом з вами маємо показати їм, як в умовах децентралізації ефективно використовувати нові можливості, самостійно опікуватися своїм майбутнім», - зазначила Марія Савка.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про налагодження співпраці в частині напрацювань спільних масштабних проектів та міжмуніципального співробітництва як стратегічного напрямку регіональної політики області.

Довідково

ДОБРЕ (Decentralization Offering Better Results and Efficiency - DOBRE) -   п`ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку у сфері розбудови місцевого самоврядування, який планує надати комплексну допомогу українським громадам.

Бюджет. Агентство США з міжнародного розвитку планує надати 50 млн. доларів на реалізацію цього проекту протягом 2016-2021 років.

Виконавець проекту в Україні - американська компанія Global Communities.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Липень 2018
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4