Калуська районна
державна адміністрація

Місцевий розвиток орієнтований на громаду


Від стратегії – до дій: громади Прикарпаття та Тернопільщини переймали успішний досвід впровадження проектів

2019.10.02

 
Сьогодні в рамках діяльності програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) розпочався дводенний семінар «Strategy to Action»: перехід до реалізації проектів місцевого економічного розвитку для громад Тернопільської та Івано-Франківської областей. Окрім представників об’єднаних територіальних громад цих регіонів, експертів DOBRE, обласної влади, учасниками заходу стали бізнесмени, молодь, громадськість.

«Реформа децентралізації влади – це найуспішніша з реформ, які сьогодні проходять у державі», - зазначила у своєму виступі заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук. Вона відзначила, що розвиток місцевого самоврядування є запорукою зміцнення соціально-економічного клімату в регіоні. На Прикарпатті процес об’єднання громад триває. Обласна влада сприяє і допомагає, щоб він проходив якісно та ефективно. Із січня цього року в ОДА утворено управління з питань децентралізації та регіонального розвитку, працівники якого допомагатимуть громадам вирішувати складні завдання задля реалізації їх ініціатив, економічної та фінансової спроможності.

Про позитивні зміни у громадах на Прикарпатті говорив керівник програми DOBRE в Україні Беррі Джозеф Рід, який кілька місяців тому вже відвідував регіон. Його порада тим, які прагнуть економічного розвитку, визначитися із пріоритетами для кожної громади конкретно, залучити експертів із різних галузей, щоб вирахувати ризики та бачити перспективи. А фахівці DOBRE допоможуть, щоб ці ініціативи та ідеї ефективно впровадити у життя.

Протягом двох днів семінару зала Університету Короля Данила буде площадкою для навчання, планування та обговорення успішних проектів, обміном досвіду і пошуку додаткових ресурсів для ініціативних громад Івано-Франківської та Тернопільської областей.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2019
В П В С Ч П С
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2