Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Олег Гончарук: Правоохоронні органи повинні унеможливити будь-які неправомірні дії чи тиск щодо діяльності бізнесу на Прикарпатті

2017.10.26

На цьому під час наради щодо підведення підсумків роботи правоохоронних органів за дев'ять місяців поточного року, яка відбулася у приміщенні прокуратури Івано-Франківської області, наголосив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

Очільник Прикарпаття підкреслив, що у час, коли ведеться активна робота щодо розбудови економіки області, залучення зовнішніх та внутрішніх інвесторів, створення нових робочих місць перед правоохоронними структурами стоять нові виклики.

«У сучасних умовах правоохоронні органи повинні унеможливити будь-які неправомірні дії чи тиск щодо діяльності приватних підприємств та підприємців, - зазначив голова ОДА. - Про це йшлося і у вівторок на засіданні Ради регіонального розвитку, де Президент України Петро Порошенко чітко окреслив позицію державної влади у цьому питанні. Правоохоронні органи повинні працювати таким чином, щоб ні у кого не було підстав сумніватися у законності проведення будь-яких перевірок. Зі сторони керівництва держави було озвучено, що такі речі, які можуть зупинити роботу підприємства під час перевірок, зокрема, вилучення серверів і документації, повинні мати чітку аргументацією. Своєю чергою, вимагатиму дотримання відповідних підходів у роботі усіх правоохоронних структур на теренах Прикарпаття».

 Олег Гончарук запевнив, що всіляко сприятиме підтримці тих напрацювань, які спрямовані на забезпечення законності та порядку на території області.

Під час наради зазначалося, що завдяки спільним зусиллям усіх суб’єктів правоохоронної діяльності області, на теренах Прикарпаття вдалося дещо стабілізувати ситуацію із протидії злочинності.  Однак у зв’язку з подіями на сході держави, соціально-економічним становищем в Україні кримінальна ситуація в регіоні залишається складною. Злочини набули більшої зухвалості та стали більш кваліфікованими. До прикладу, за 9 місяців цього року  на 70 відсотків збільшилася кількість правопорушень за фактами незаконного обігу зброї, почастішали випадки хуліганства, зросла підліткова злочинність, вчинення кримінальних правопорушень групами зловмисників, відбувся незначний ріст скоєння тяжких злочинів.

За словами прокурора області Олександра Стратюка, наразі розкривається близько 41 відсотка кримінальних правопорушень. Варто також зазначити, що 50 відсотків усіх злочинів, які скоюються на Прикарпатті, спрямовані проти власності. Тож, на переконання прокурора, ситуація потребує невідкладного реагування та доопрацювання. Ефективність і результативність роботи правоохоронних структур залежатиме лише від скоординованих дій та системної роботи.

 

 

 

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2017
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4