Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На семінарі говорили про публічні закупівлі

dsc02556

2017.12.11

11 грудня у залі засідань райдержадміністрації за сприяння управління економічного розвитку і торгівлі РДА проведено семінар-практикум з питань проведення публічних закупівель. Захід провела голова правління громадської організації “Центр Антикорупційна платформа”, координаторка центру компетенцій системи електронних публічних закупівель PROZORRO Христина Зелінська. У семінарі взяли участь начальник управління економічного розвитку і торгівлі РДА Марія Мельник, представники установ, організацій та підприємств, відповідальні за здійснення публічних закупівель.

Регіональний тренер електронної системи публічних закупівель Prozorro Христина Зелінська наголосила на важливості планування закупівель, процедури здійснення закупівель, підготовки необхідної документації тощо

Під час семінару учасники мали можливість отримати компетентну відповідь з актуальних питань, пов’язаних зі здійсненням електронних торгів.

Варто зазначити, запровадження системи електронних закупівель стало одним із пріоритетних напрямків впровадження економічних реформ у нашій країні. Система електронних державних закупівель PROZORRO має ряд переваг. Головне, що вона повністю мінімізує людський фактор під час державних закупівель, тобто зменшує ризики корупції. У нинішній складній ситуації державою знайдено єдине правильне рішення – перехід на електронні закупівлі.

Нагадаємо, з 1 липня 2016 року вступило в дію обов’язкове використання електронної системи закупівель з метою відбору постачальників товарів, надавачів послуг та виконавців робіт для закупівлі товарів, робіт та послуг, вартість яких – від п’яти тисяч гривень для товарів і послуг та від 10 тисяч гривень для робіт, але не перевищує межі, встановлені Законом України «Про публічні закупівлі». А при здійсненні відбору постачальників товарів, надавачів послуг та виконавців робіт слід обирати торгівельні майданчики, які входять до складу системи електронних державних закупівель PROZORRO.

Таке запровадження допомагає викорінювати системну корупцію. Адже особливість системи електронних закупівель у тому, що PROZORRO не передбачає використання державних коштів, а фінансування проекту відбувається за рахунок компаній-комерційних майданчиків та донорів, у переважній більшості міжнародних. Основний принцип роботи системи – максимальна публічність.

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Грудень 2017
В П В С Ч П С
26 27 28 29 301 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6