Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Депутати районної ради прийняли звернення про підрив музею Степана Бандери

dsc00047

2018.02.21

21 лютого відбулося пленарне засідання позачергової 15 сесії районної ради. У роботі сесії взяли учать голова РДА Наталія Бабій, заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець, начальники управлінь і відділів РДА, керівники установ та організацій району, журналісти місцевих мас-медіа.

Після вшанування пам'яті загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні та всіх полеглих захисників України хвилиною мовчання депутати районної ради приступили до обговорення питань порядку денного. Голова районної ради Михайло Срібняк зачитав звернення обласної ради щодо прийняття у Республіці Польща закону про Інститут національної пам’яті. Дане звернення присутні у залі депутати підтримали одноголосно.

Ще одне звернення стосувалося підриву музею Степана Бандери у селі Старий Угринів. З цього питання доповів начальник Калуського відділу поліції Василь Маківничук, який зазначив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження, передбачене с. 4 ст. 96 КК України (хуліганство). Василь Маківничук додав, що наразі тривають слідчі дії.

Після обговорення депутати прийняли звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Голови Національної поліції Сергія Князєва щодо вжиття усіх належних заходів з метою встановлення осіб. Також у зверненні зазначено, що необхідно перекваліфікувати провадження на терористичний акт чи диверсію.

Третє питання стосувалося підвищення цін на пасажирські перевезення у приміських маршрутах. Голова РДА Наталія Бабій повідомила депутатів районної ради та всіх присутніх у залі, що вчора проведено нараду з перевізниками, на якій запропоновано перевізникам переглянути тарифи. Наступну нараду заплановано провести завтра, 22 лютого, де кожен з перевізників надасть пропозиції щодо вартості проїзду.

У різному депутати обговорили питання стану доріг у районі та екологічні проблеми, пов’язані з виробництвом ТОВ «Кроно-Україна», яке функціонує у селищі Брошнів-Осада.

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2018
В П В С Ч П С
28 29 30 311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3