Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На селекторній нараді розповіли про підтримку аграріїв

564

2018.02.23

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка, керівники департаменту агропромислового розвитку ОДА та обласні служби агропромислового комплексу області взяли участь у міністерській відео-нараді, під час якої йшлося про особливості системи дотацій на програми підтримки агропромислової сфери та підготовку до проведення весняно-польових робіт.

Зазначалося, що цьогоріч фінансова підтримка із державного бюджету у сумі 6,3 млрд грн. надаватиметься як великим аграрним підприємствам, так і сімейним фермам і домашнім господарствам. Зокрема, для розвитку галузі садівництва у 2018 році буде передбачено відшкодування 80 відсотків вартості посадкового матеріалу як вітчизняної, так і іноземної селекції.  Зазначимо, що на дану програму виділять 300 млн гривень.

25 відсотків витрат компенсуватимуться за придбану вітчизняну сільгосптехніку. Загалом буде спрямовано 945 млн гривень.

Українським фермерам буде повернуто кошти у сумі 80 відсотків для придбання насіння вітчизняної селекції, але не більше 30 тисяч гривень в одні руки.

Сільськогосподарські обслуговуючі плодоовочеві і молочарські кооперативи можуть скористатися дотацією на придбання обладнання у сумі 70 відсотків від її вартості.

Підтримка покращення генетичного поголів’я молочного скотарства, свинарства і вівчарства передбачатиме відшкодування до 50 відсотків для закупівлі високопродуктивного молодняка української або зарубіжної селекції.

Також компенсуватиметься будівництво тваринних комплексів (до 30 відсотків від тіла кредиту).

Обговорили на нараді і хід підготовки до проведення весняно-польових робіт. Зокрема, йшлося про стан посівів озимих зернових, забезпеченість насінням, мінеральними добривами.

Загалом на Прикарпатті триває підготовка до весняно-польових робіт. Продовжується закупівля пального, насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин.

Також продовжується моніторинг стану посівів озимих зернових. Відібрані проби свідчать про їх добру перезимівлю. Сніговий покрив на полях остатній, тому зниження температури повітря в останній декаді лютого не повинно вплинути на перезимівлю озимих. Є всі підстави очікувати на добрий урожай.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2018
В П В С Ч П С
28 29 30 311 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3