Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Олег Гончарук: Завдяки розвитку інфраструктури Прикарпаття стає привабливим для туристів

453

2018.03.30

Таку думку під час брифінгу для представників засобів масової інформації висловив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

«Сьогодні на порядку денному засідання комітетів Верховної Ради України стоїть питання перспектив розвитку областей Карпатського регіону.  Передусім йдеться про розвиток інфраструктури,  а саме – будівництво автомобільних доріг та мостів, налагодження співпраці з Укрзалізницею, розвиток авіаційного сполучення, - зазначив очільник Івано-Франківщини. - Ні для кого не секрет, що за останні три роки в розбудові дорожньої інфраструктури зроблено мабуть більше, ніж за всі роки незалежності. І тут ми спостерігаємо  позитивний вплив цього процесу на розвиток інших галузей».

Олег Гончарук також підкреслив, що наразі спостерігається зростання кількості туристів, а відповідно, й збільшуються фінансові надходження від туристичного збору, зростають обсяги акцизного збору на пальне та інших платежів  до бюджетів різних рівнів, динамічно розвивається сфера послуг. З огляду на ці всі обставини, стає легше спілкуватися з потенційними інвесторами, адже поряд  з наявним трудовим ресурсом, для них є також важлива транспортна інфраструктура. І зараз Прикарпаття має що показати і що запропонувати партнерам.

На переконання Олега Гончарука, на часі прийняття Державної програми,  яка би включала і питання екології, збереження культурної спадщини, реалізацію міжобласних та міжнародних мистецьких проектів і багато інших актуальних питань.

«Переконаний, що ми в цьому питанні можемо розраховувати на підтримку керівництва держави. Зокрема, нещодавно за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулося обговорення перспектив розвитку гірських населених пунктів, що також є важливою складовою цього процесу, - зазначив голова облдержадміністрації. – Нагадаю, що Івано-Франківська область була ініціатором створення Інвестиційної платформи «Єврокарпатська ініціатива», яка спільно з державною програмою розвитку областей Карпатського регіону може стати міцним фундаментом для динамічного розвитку всього регіону».

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2018
В П В С Ч П С
25 26 27 281 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31