Калуська районна
державна адміністрація

Новини


В ОДА відбулося засідання регіональної ради професійної освіти

45

2018.05.15

Нещодавно в облдержадміністрації відбулося засідання регіональної ради професійної освіти (стейкхолдерів) під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Пасічняка.

Зазначимо, що регіональну раду професійної освіти (стейкхолдерів) створено відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 14.12.16 р. № 994-р з метою координації діяльності заінтересованих органів та організацій у сфері професійної освіти, зокрема, щодо визначення регіонального замовлення на підготовку кадрів, модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів, розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 12.05.16 р. № 294 «Про регіональну раду професійної освіти (стейкхолдерів) (зі змінами від 19.02.18 р. № 91).

Необхідність чергового засідання регіональної ради професійної освіти зумовлена розглядом та погодженням проектних показників регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та молодших спеціалістів на 2018 рік для ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ р. акр., які мають статус окремих юридичних осіб області.

Ігор Пасічняк зазначив, що професійно-технічна освіта – це невід’ємна частина економіки держави. Саме тому, одним із головних завдань, яке ставить перед собою галузь профтехосвіти області, є забезпечення збалансованості попиту та пропозиції, якісних і кількісних показників підготовки кваліфікованих робітників. На його переконання, вся система професійно-технічної освіти має управлятися на обласному рівні.

Про розгляд та погодження обсягів регіонального замовлення щодо підготовки кваліфікованих робітничих кадрів та молодших спеціалістів закладами професійно-технічної області на 2018 рік розповів директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович.

Він наголосив, що  заклади професійно-технічної освіти області  впродовж навчального року провели значну роботу щодо укладення та переукладення договорів на підготовку робітничих кадрів із підприємствами, установами і організаціями, що дало змогу вивчити потребу у робітничих кадрах.

Зі станом підготовки кваліфікованих робітничих кадрів  професійно-технічними навчальними закладами присутніх ознайомив заступник директора  департаменту – начальник управління освіти і науки Ігор Гаврилюк. Посадовець зазначив, що відповідно до статті 24 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 січня 2018 року 4 заклади вищої освіти, які мають статус окремих юридичних осіб, фінансуються з обласного бюджету. Зокрема, Івано-Франківський державний коледж технологій та бізнесу, Рогатинський державний аграрний коледж, Коломийський індустріально-педагогічний технікум, Державний вищий навчальний заклад «Калуський політехнічний коледж».

У ході засідання було обговорено та погоджено обсяги регіонального замовлення підготовки  робітничих кадрів та молодших спеціалістів у ПТНЗ області на поточний рік у розрізі напрямів та професій, визначено загальну кількість, - а це 4366 осіб, - у ВНЗ І-ІІ р. акр, і тих, що мають статус окремих юридичних осіб – 678 осіб.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2018
В П В С Ч П С
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2