Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Переможці шкільної Ліги сміху, юні футболісти та діти військових моряків відпочивали у Польщі

13

2018.06.22

Впродовж тижня переможці шкільної Ліги сміху (команди з Войнилівського ліцею та Студінської школи), переможці футбольного кубку НФК «Ураган» з Голиня та діти військовослужбовців з Очакова відпочивали у Члуховському повіті Приморського воєводства (Республіка Польща).

З 11 по 18 червня перебували на відпочинку у Польщі на запрошення Томаша Гінди, війта гміни Жеценіца та Александра Гаппи, старости Олькуського повіту. Повіт є  партнером Калуського району. Перебуваючи в лютому на Калущині, Александр Гаппа, Томаш Гінда та голова Калуської райдержадміністрації Наталія Бабій  окреслили напрямки майбутньої співпраці. Тож оздоровлення дітей у Польщі відбулося згідно з їхніми домовленостями. 

У Польщі діти відвідали історичні пам’ятки, школи в гміні Жеценіца, ознайомилися з роботою пожежників. На спортивному комплексі  Орлик відбулися змагання між українськими та польськими командами з футболу та волейболу.

Під час відвідин муніципалітету Томаш Ґінда розповів дітям про гміну Жеценіца, поділився  досвідом щодо залучення коштів у реалізацію проектів  у соціальній сфері. Польські партнери організували для наших дітей екскурсію в парк атракціонів, що  біля курортного містечка Леба.

Діти побували у містечку Білий Бор, зробили світлину на згадку біля пам’ятника Тарасу Шевченкові.  Умісті Члухові діти відвідали  музей, парк і  школу-ліцей. 

У місцевості Жевніца, де перебували діти, для них було організоване цікаве дозвілля: катання на плотах по озеру Щитно,  пінбол, волейбол, спілкування біля вогнища з польськими однолітками.

У неділю, в день від’їзду, діти взяли участь  в богослужінні  в українській церкві Воздвиження Господнього в селі  Мієдзибор. Після богослужіння діти з Калущини організували для української громади флеш-моб, поспілкувалися зі священиком  о. Маріушем.

Для більшості дітей це були перші відвідини Польщі. Вони побачили багато нового, познайомилися з польською культурою і звичаями, заприятелювати з однолітками. Діти були вражені індустрією відпочинку, хорошим станом доріг у Польщі. Всі фінансові витрати, пов’язані з перебуванням наших дітей у Польщі, взяла на себе польська сторона.

Зустріла дітей голова Калуської райдержадміністрації Наталія Бабій, яка власне і з часу свого першого перебування в Члуховському повіту, вражена красою того краю, виношувала ідею щодо організації там відпочинку дітей району. І їй, спільно з Томашом Гінда, вдалося цей задум реалізувати. Наталія Бабій розпитувала дітей про відпочинок, про їх враження. Діти навперебій розповідали, де побували впродовж тижня, про знайомства з новими друзями. Діти подякували голові РДА Наталії Бабій та спонсорам шкільної Ліги сміху за можливість відпочити у Польщі. Голова райдержадміністрації висловила слова подяки польським партнерам та компанії «Гудвеллі Україна», яка профінансувала транспортні витрати. Супроводжували дітей їхні вчителі-наставники та працівники райдержадміністрації, які взяли тижневі відпустки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2018
В П В С Ч П С
27 28 29 30 311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30