Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Марія Савка: Ситуація зі станом автошляхів області на постійному контролі влади

56

2019.01.03

Сьогодні під керівництвом голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Миколи Чечоткіна у форматі відеозв’язку відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов. Участь у його роботі взяли перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, керівники структурних підрозділів ОДА та відповідних служб.

Зазначалося, що на території Прикарпаття 6-7 січня очікуються помірні опади у вигляді снігу, посилення вітру до 7-12 м/с, на дорогах ожеледиця, а також зниження температури повітря.

Задля забезпечення проїзду на автошляхах краю всі служби працюватимуть у посиленому режимі.

«На сьогодні область готова до удару негоди, - зазначила Марія Савка. – Приведена у готовність снігоочисна техніка, її забезпечено паливно-мастильними матеріалами. У необхідній кількості наявні посипочні та фрикційні матеріали».

Марія Савка також відзначила належну взаємодію між усіма службами області задля оперативного реагування на випадок ускладнення погодних умов.

З метою забезпечення проїзду автошляхами Івано-Франківщини прикарпатських водіїв просять зважати на ситуацію на дорогах та без нагальної потреби не сідати за кермо. Також зазначалося, що у разі потреби, задля уникнення дорожнього колапсу, буде обмежено рух великогабаритного транспорту.

Слід додати, що всю інформацію щодо проїзду дорогами державного значення  можна дізнатися за телефоном «гарячої лінії», яка працює у Державному агентстві автомобільних доріг України.

Тим часом, у зв’язку із активним переміщенням циклонічного вихору, який утворився над Середземним морем, синоптики прогнозують погіршення погоди впродовж найближчих двох днів на території південних та південно-східних областей. Там, вже завтра пообіді, очікують мокрий сніг, пориви вітру та зниження температури повітря. Задля проведення превентивних заходів у даних областях у посилено режимі розпочали роботу оперативні штаби, які координуватимуть дії всіх служб, включаючи підрозділи ДСНС, Національної поліції, Служби автомобільних доріг тощо.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2019
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2