Калуська районна
державна адміністрація

Новини


У Новицькій ОТГ відбулася перша сесія

67

2019.01.10

9 січня відбулася перша сесія Новицької сільської ради об’єднаної територіальної громади. Це новоутворений орган місцевого самоврядування, з новими повноваженнями і функціями, наділеними державою.

В об’єднаній територіальній громаді проживає понад 10 тисяч жителів, а площа території становить більше 82 кв. км.

У роботі сесії взяли участь голова РДА Іван Данів і голова районної ради Віктор Гільтайчук.

Голова виборчої комісії Марія Осколіп представила голову сільської ради ОТГ Михайла Срібняка та вручила 26 новообраним депутатам депутатські посвідчення. Михайло Срібняк подякував виборцям за виявлену довіру і закликав всіх новообраних депутатів до єднання задля спільної роботи на користь громади.

Відтак депутати шляхом таємного голосування обрали секретаря сільської ради. Секретарем обрано Любов Іванюк.

Михайло Срібняк запропонував на посаду першого заступника голови сільської ради ОТГ Євгена Романіва та на посаду заступника голови Ігоря Пробоїва. Депутати підтримали ці кандидатури. Крім цього, депутати затвердили штатну чисельність органу місцевого самоврядування.

Поблагословили на добрі справи голову ОТГ, заступників і депутатів священнослужителі о. Богдан Челядин, о. Богдан Заставицький, о. Дмитро Сурак і о. Василь Конечний.

Іван Данів і Віктор Гільтайчук привітали голову і депутатів з обранням, побажали їм успіхів у розбудові об’єднаної територіальної громади.

Іван Данів підкреслив, що Президент України Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку наголосив, що у 2020 році місцеві вибори мають відбутись вже за умови покриття всієї території України об’єднаними територіальними громадами, тобто на новій територіальній основі.

«Президентом  України Петром Порошенком та Урядом реформу місцевого самоврядування визначено як одну з головних реформ в країні, тому я підтримую  всі ті процеси в районі, які направлені на децентралізацію, наближення послуг до людей, і приділяю цьому  велику увагу. Нині в умовах децентралізації органи місцевого самоврядування отримують ключові сфери управління, повноваженн, на місця делеговано значні фінансові ресурси. Від успішності діяльності об’єднаних громад значною мірою й залежатиме добробут їх мешканців», - зазначив голова Калуської РДА Іван Данів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2019
В П В С Ч П С
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2