Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Україна повинна мати сильне військо - Президент

89

2019.03.20

 
Президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку Прикарпаття наголосив на важливості підтримки української армії.

«І давня, і нова історія вчать нас – щоб вижити, маючи сусідом Росію, Україна повинна мати сильне військо. Армія, а не меморандуми є гарантом суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, запорука безпеки кожного громадянина. Тому армія і сектор безпеки були і залишаються  першим моїм пріоритетом, - наголосив Петро Порошенко.

«Сказати, що ми у небачено стислий термін відновили армію, це нічого не сказати. Тому що ми її створили, бо не було чого відновлювати. Створили з нуля, навіть ні - з глибокого «мінусу». І армію і весь сектор безпеки. А сьогодні українська армія входить до числа найкращих армій континенту, найефективніших. І вже наші союзники запозичують у нас досвід української армії у гібридній війні», - сказав Глава держави.

«Як Президент і Верховний Головнокомандувач доповідаю вам: сила нашого війська зростає щодня. Щотижня армія отримує нову зброю. Нам допомагають партнери. Завтра я вирушаю на випробування нових ударних безпілотників. Будуть проведені перші пуски», - повідомив Президент та додав, що «сьогодні на армію в повному обсязі працюють українські оборонні підприємства». 

«Я особисто буваю на передачі озброєння і техніки у війська. Це вже не відремонтована, а модернізована, часом і нова сучасна зброя», - наголосив Глава держави та згадав перші місяці на посаді, коли зтикнувся із тим, що українська армія нічого не мала. 

«Тепер страшно й згадати, починав з того, що шукав для армії не лише шоломи та бронежилети, яких просто фізично не було. І ви це добре знаєте. Доводилося шукати навіть не бронежилети, а штани, шкарпетки, білизну. Тепер переймаюся оновленою ракетною програмою. Вже говорив днями, що руйнація Росією Договору про ракети середньої та меншої дальності знімає для нас низку обмежень. Тепер ми зможемо випускати такі ракети, які здатні летіти значно далі, ніж тепер. Ми готові до їх випробування. І це має стримувати нашого ворога, підвищуючи відповідальність за авантюрні дії агресора проти нашої держави, бо і його територія стане вразливою», - сказав Петро Порошенко.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2019
В П В С Ч П С
24 25 26 27 281 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6