Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На нараді йшлося про виконання доручень структурними підрозділами РДА щодо ліквідації наслідків стихії

dscn0009

2019.06.12

12 червня заступник голови Калуської РДА Любомир Білоус провів чергову нараду з керівниками структурних підрозділів.

На нараді обговорили питання підготовки на сесію районної ради інформації про наслідки стихії, яка вирувала на Калущині у травні цього року. Пленарне засідання районної ради відбудеться 20 червня.

Нагадаємо, що внаслідок стихії, яка тривала 20 і 28 травня, зруйновані мости та дороги, пошкоджені об’єкти соціальної інфраструктури. Для багатьох мешканців негода теж завдала чимало клопоту: пошкоджено будівлі, затоплені сільгоспугіддя та ін.

Силами цивільного захисту району здійснювалися аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи із ліквідації наслідків стихійного лиха, ремонтні роботи для відновлення транспортної мережі, вжито заходи щодо недопущення відключення об’єктів господарювання та життєзабезпечення населення від енергозабезпечення і забезпечено відновлення електропостачання постраждалих населених пунктів, визначено розміри збитків, завданих стихійним лихом, та ін.

З обласного бюджету заплановано виділити кошти  на відшкодування жителям малозахищених верств населення району, будинки яких підтопило під час злив. З цього приводу обласна комісія буде визначати суму відшкодування завданих стихією збитків для кожного заявника.

На нараді наголошувалося, що вся необхідна документація, подана сільськими головами, опрацьована структурними підрозділами райдержадміністрації та передана в обласну державну адміністрацію.

Сільські ради організовували роботу комісій з надзвичайних ситуацій, складали акти обстежень і дефектні акти, як це передбачено в розпорядженні облдержадміністрації від 24.04.2019 №192.

4 червня видано розпорядження ОДА № 279 «Про внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету для виплати допомоги на здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій особам, чиї житлові та/або господарські будівлі пошкоджені (знищені) внаслідок надзвичайної ситуації (повені, зсуву, пожежі та ін.)», в якому йдеться про те, які необхідно документи подати постраждалим від стихії заявникам.

Це, зокрема, такі: звернення (заява); копія документа, що посвідчує особу; копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, подають копію паспорта з відповідною відміткою; довідка про склад сім’ї; копія документа, що підтверджує право власності на нерухоме майно (відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, свідоцтво на право власності тощо), або довідка органу місцевого самоврядування про належність заявнику неприватизованого нерухомого майна; довідка про класифікаційну ознаку надзвичайної ситуації, видана райдержадміністрацією, виконавчим комітетом міста обласного підпорядкування, об’єднаної територіальної громади; акт про пожежу, складений територіальним підрозділом ДСНС України (для осіб, які постраждали внаслідок пожежі); акт обстеження житлових та/або господарських будівель, що пошкоджені (знищені) внаслідок повені, зсуву, пожежі та ін., складений комісіями, утвореними місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, із зазначенням розмірів завданих збитків та/або обсягів пошкодженого (знищеного) майна (для осіб, які постраждали внаслідок повені, зсуву, пожежі та ін.); документи, що підтверджують належність заявника або членів сім’ї до пільгових категорій населення (за наявності); інформація про рахунок уповноваженого члена сім’ї в установі банку, на який будуть перераховуватись бюджетні кошти.

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2019
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6