Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Денис Шмигаль: Єднання областей задля розвитку дасть потужний синергетичний ефект

4211

2019.11.04

 
Голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль взяв участь у ХІХ Міжнародному економічному форумі, який відбувся з 31 жовтня до 1 листопада у Львові. В рамках заходу було представлення України як безпечної території для ведення бізнесу, відбувся діалог між владою і бізнесом, йшлося про активізацію транскордонної співпраці, залучення інвестицій, встановлення корисних бізнес-контактів між українськими та зарубіжними діловими колами.

Під час форуму очільник Івано-Франківщини обговорив зі своїми колегами з Львівщини та Закарпаття питання об’єднання зусиль влади трьох карпатських областей у спільному інфраструктурному проєкті «Мале Карпатське коло». Головною ідеєю цього проєкту є покращення доступності центральної частини Українських Карпат через розбудову транспортної інфраструктури частини Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

«Мале Карпатське коло» - капітальний ремонт і будівництво нових ділянок доріг за державною програмою розвитку регіону Українських Карпат. Івано-Франківщина, Львівщина, Закарпаття. Сотні кілометрів якісної інфраструктури з освітленням, тротуарами та велодоріжками! Єднання областей задля розвитку дасть потужний синергетичний ефект!», - підкреслив Денис Шмигаль.

Для реалізації цього проєкту планують спільно створити необхідну документацію для нового будівництва та капітального ремонту близько 250 км доріг коштом трьох обласних бюджетів та зацікавленого бізнесу, а для впровадження цих цілей спільно вишукати кошти у Державному бюджеті.

Перший заступник Міністра розвитку громад і територій України Дмитро Живицький підтримав інвестування різних джерел у розвиток туристичної галузі та відзначив, що це один з пріоритетів роботи Президента України, Кабінету Міністрів України та Міністерства зокрема. 

«Програма розвитку Карпат є сьогодні пріоритетною і Президента України, і Кабінету Міністрів України. Ми з місцевою владою та бізнесом будемо пропрацьовувати подальші кроки для розвитку регіону і туризму як передумов для цього», – розповів Дмитро Живицький під час форуму.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2019
В П В С Ч П С
27 28 29 30 311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30