Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На Калущині вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

1112

2019.11.21

Нашій нації довелося пережити багато історичних подій. 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Цей День є символом двох революцій, які змінили Україну і стали беззаперечним доказом відродження держави та нації, утвердження того, що події на Майдані змінили нас, об’єднавши в єдиній, соборній та незалежній Україні.

Цього дня у селі Голинь, біля барельєфу Героїв Небесної Сотні, відбулося віче пам’яті за загиблими Героями. Священнослужителі відправили панахиду. Заступник голови РДА Любомир Білоус, заступник голови районної ради Михайло Матковський, секретар сільської ради Оксана Лилак поставили вінки та квіти.

Заступник голови РДА Любомир Білоус наголосив, що Герої Небесної Сотні поклали на вівтар нашої Свободи і Гідності найдорожче, що вони мали, – власні життя! Саме шість років тому найактивніші представники українського народу відстоювали право всіх нас жити у вільній Україні.

За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. Люди різного віку, професій, віросповідань, з різних куточків України, в тому числі мешканці нашого району, боролися з режимом Януковича, йшли під кулі снайперів, прикриваючись лише дерев’яними щитами, не за свої особисті інтереси, а за краще майбутнє для своїх дітей, своїх сімей, своєї держави. Вони – Герої, бо герой – це той, хто не шкодує себе заради інших. Ми всі в боргу перед цими людьми – і тими, хто вцілів, і тими, хто утворив Небесну Сотню та спостерігає за нами з небес…

Дуже хочемо вірити, що їхні смерті не були марними, що ціною їхнього життя стане краще Україна. Знаємо, що український народ після Революції Гідності став іншим і вже ніколи не буде терпіти неправди та несправедливості. Будьмо гідні їх подвигу, бережімо Україну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Листопад 2019
В П В С Ч П С
27 28 29 30 311 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30