Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Розпочато консультації зі створення проектів перспективних планів областей

887

2020.01.15

Днями у Києві проведено перші в цьому році консультації зі створення проектів перспективних планів областей. 13 січня у Мінрегіоні за участі представників ОДА, місцевого самоврядування та народних депутатів обговорили  майбутні конфігурації громад Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

«У цьому році ми маємо остаточно сформувати перспективні плани усіх областей, щоб на їхній основі йти на місцеві вибори. Під час консультацій, які розпочалися наприкінці минулого року і продовжуються сьогодні, ми хочемо почути усі обласні державні адміністрації, побачити, де потрібні додаткові обговорення на місцях, щоб вийти в кінці на узгоджені варіанти перспективних планів. Затверджуючи фінальні варіанти перспективних планів, ми в Уряді маємо бути впевнені, що усі проблемні питання були обговорені за участі місцевої влади», — звернулася до учасників консультацій Альона Бабак, Міністр розвитку громад та територій.

Головують на засіданнях В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій, та Віталій Безгін, народний депутат, голова підкомітету з питань адмінтерустрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Нагадаємо, Мінрегіон спільно з підкомітетом з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у грудні минулого року розпочали консультації щодо майбутніх перспективних планів областей.

Консультації вже відбулися по перспективних планах Житомирської, Закарпатської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей.

Наступні консультації заплановані на 14 січня по Чернігівській області, 16 січня — по Вінницькій, 17 січня — по Миколаївській, Одеській та Херсонській, 20 січня — по Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Як відомо, 20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019.Закон передбачає зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

За даними Мінрегіону, затвердженими Урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3% території країни.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2020
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1