Калуська районна
державна адміністрація

Новини


На нараді говорили про основні завдання розвитку фізичної культури і спорту

778

2020.02.17

 
Сьогодні на щотижневій нараді під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва йшлося про основні завдання розвитку галузі спорту у 2020 році. В онлайн-форматі засідання взяли участь голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець, керівник апарату РДА Олена Романишин і керівники структурних підрозділів.

Начальник управління спорту облдержадміністрації Орест Оклієвич розповів про основні заходи, які ввійшли до стратегії розвитку області. Це, зокрема, популяризація фізичної культури та спорту, розбудова спортивної інфраструктури, державно-приватне партнерство в спорті, розвиток масового та дитячо-юнацького спорту та спорт вищих досягнень.

За словами посадовця, у цьому році триватиме зміцнення матеріально-технічної бази закладів галузі. На стадії завершення - капітальний ремонт стадіону спорткомплексу ім. А. Гемби Національного технічного університету нафти і газу, триває будівництво сучасного басейну «Н2О-CLASSIC» в Коломиї. Яскравим прикладом державно-приватного партнерства є будівництво сучасного біатлонного комплексу на території ТРК «Буковель» та реконструкція трамплінів зі стрибків на лижах у селищі Ворохта.

Продовжує діяльність школа вищої спортивної майстерності, яка у своїх навчально-тренувальних групах зосереджує спортсменів найвищого класу та, відповідно, забезпечує проведення постійно діючих навчально-тренувальних зборів із підготовки до національних та міжнародних змагань. Тому важливим завданням у 2020 році є отримання ліцензій на участь у Олімпійських іграх з таких видів спорту, як легка атлетика, вільна боротьба та веслування.

 «У березні цього року в Івано-Франківську пройде важливий спортивний захід - Міжнародні змагання зі спортивної ходьби, на яких будуть розігруватися ліцензії на участь в Олімпійських іграх, - зазначив Віталій Федорів. – Необхідно забезпечити всі організаційні заходи, щоби провести змагання на найвищому рівні».

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29