Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Віталій Федорів: Фахівці обласної клінічної інфекційної лікарні готові надати висококваліфіковану медичну допомогу у разі виявлення захворювання на коронавірус

8867

2020.02.27

т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів відвідав обласну клінічну інфекційну лікарню. Основною метою цієї поїздки було ознайомлення з роботою відділень цього медичного закладу та перевірка готовності до профілактики й можливої боротьби з гострою респіраторною хворобою, спричиненою короновірусом COVID -19.

«Обласна клінічна інфекційна лікарня є тим високоспеціалізованим медичним закладом, який у разі появи гострої респіраторної короновірусної інфекції в нашій області буде основним закладом, що надаватиме висококваліфіковану медичну допомогу. Саме в цьому закладі є найбільш кваліфіковані інфекціоністи, епідеміологи та реаніматологи, - наголосив Віталій Федорів. – Важливо, що обстеження в інфекційних лікарнях відбуваються по всій Україні, наша область не виняток. Івано-Франківщина готова до цього виклику та переконаний, що ми зробимо все для того аби не допустити вірус на Прикарпаття».

Також посадовець розповів, що обласною державною адміністрацією створено тимчасову протиепідемічну комісію, оперативний штаб, є необхідне обладнання, яким епідеміологи будуть проводити скринінг вимірювання температури пасажирів аеропортів.

Важливо зазначити, що для лікування випадків захворюваності на гостру респіраторну хворобу, спричинену короновірусом COVID-19, в лікарні облаштовані сім мельцеровських боксів, шість палат реанімаційного відділення. Вони забезпечені необхідним медичним обладнанням, де працюють реаніматологи, епідеміологи та інфекціоністи. В лікарні також обладнані 25 одномісних, 25 двохмісних боксів та трьохмісні палати.

Додамо, що в Міжнародному аеропорті «Івано-Франківськ» фахівцями обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України забезпечується проведення санітарно-епідеміологічного контролю.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29