Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Віталій Федорів: Технологія ямкового ремонту має відійти на другий план

42

2020.02.28

На цьому наголосив сьогодні т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів виступаючи перед учасниками Міжнародної конференції «Стан дорожньої інфраструктури у гірській місцевості та шляхи її покращення».

Посадовець привітав присутніх від облдержадміністрації та обласної ради і зазначив, що тема конференції актуальна для України, а для області особливо, оскільки у нас найбільше мостове господарство в Україні.

«Попереднім головою ОДА, а тепер Віце-прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем 2020 рік проголошено роком будівництва доріг і мостів. Тому на цей час ми реалізуємо цей план, він для нас є пріоритетним у діяльності», - зазначив Віталій Федорів.

Посадовець розповів, що в області діє Стратегія будівництва доріг, яка полягає в тому, що в першу чергу будують дороги державного значення і на сьогодні 65 відсотків таких доріг вже капітально відремонтовано. Він наголосив, що пріоритетом у діяльності органів виконавчої влади є здійснення контролю над цільовим використанням коштів для проведення якісних робіт на дорогах, щоби за ті кошти, які виділені Урядом, роботи робилися якісно, з гарантією мінімум на 7 років.

«Має бути відповідальність. Технологія ямкового ремонту має відійти на другий план. Якісно виконані роботи є показником довіри населення до влади», - наголосив Віталій Федорів.

Він також висловив переконання, що при будівництві доріг і мостів у гірській місцевості необхідно застосовувати всі передові світові технології і тенденції і сьогоднішня конференція буде цьому сприяти.

Зазначимо, що конференція організована Національною асоціацією дорожників України за сприяння Державного агентства автомобільних доріг України. Її учасники планують ознайомитися зі станом дорожньої мережі та мостового господарства у Івано-Франківській та Чернівецькій областях, проаналізувати досвід проектування мостів у складних гірських умовах, ведення робіт із експлуатаційного утримання автомобільних доріг та штучних споруд у гірській місцевості, розглянути питання будівництва, ремонту та досвід ведення робіт із експлуатаційного утримання автомобільних доріг і штучних споруд у гірській місцевості, сучасні виклики та можливості у проектуванні штучних споруд.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29