Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Відбулося спільне засідання районної комісії  ТЕБ та НС  і  протиепідемічної комісії.

unnamed_(3)

2020.03.23

     23 березня під керівництвом голови районної державної адміністрації  Жанни Табанець відбулося спільне засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і тимчасової районної протиепідемічної комісії. В роботі  комісії  взяв участь  голова районної  ради  Віктор Гільтайчук.

    Члени комісії були ознайомлені з поточною ситуацією в районі, області та країні в цілому. На засіданні йшлося про невідкладні заходи для стабілізації епідемічної ситуації на території району, пов’язаної з поширенням респіраторної хвороби COVID-19.

     За результатами обговорення та з метою попередження і реагування на надзвичайну ситуацію, зобов’язано керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій району, голів об’єднаних територіальних громад, сільських голів, відповідно до компетенції, взяти під особистий контроль виконання плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території Калуського району гострої респіраторної хвороби та забезпечити неухильне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» із внесеними змінами.

     Відповідно  до статті    75  Кодексу  цивільного  захисту  України  та з метою  забезпечення  управління  невідкладними  заходами  під час  виникнення  надзвичайної  ситуації ,  керівником робіт  з ліквідації  наслідків  надзвичайної  ситуації розпорядженням районної державної адміністрації призначено першого заступника голови райдержадміністрації Оксану Канюку.

     Згідно з рішенням комісії керівник  робіт з ліквідації  наслідків  надзвичайної  ситуації, пов’язаної  з екзотичним  та особливо  небезпечним  інфекційним  захворюванням  людей, організує   роботу  штабу  з ліквідації   надзвичайної  ситуації.

     Комісією прийнято рішення  щодо забезпечення своєчасного та безперебійного перевезення до робочих місць медичного та іншого персоналу, задіяного до заходів протидії поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19.

     Центр надання адміністративних послуг районної державної адміністрації, управління соціального захисту населення районної державної адміністрації  та органи місцевого самоврядування мають вжити заходів щодо обмеження прийому фізичних осіб органами, закладами, підприємствами, установами, організаціями що забезпечують надання адміністративних та інших послуг.

     На засіданні комісії йшлося також  про громадян, які повертаються з-за кордону. Хоч вони і проходять  необхідні контрольні процедури при перетині кордону, але  не менш важливо уважно стежити за станом свого здоров’я, дотримуватися режиму самоізоляції, адже їхня відповідальна поведінка може захистити життя людей. Тому особливу увагу звернено на інформування райдержадміністрації головами об’єднаних територіальних громад, сільськими головами   про кількість та  стан громадян України, які повернулись із-за кордону і дотримання ними обов’язкових карантинних заходів за місцем проживання.

     Калуський відділ поліції ГУ НП в Івано-Франківській області   забезпечуватиме  контроль за  виконанням вимог законодавста України,  постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» із внесеними змінами та рішень районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території району.

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2020
В П В С Ч П С
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4