Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Віталій Федорів: Протягом минулого року відбулися позитивні зміни у соціально-економічному поступі області

222

2020.05.20

Таку думку висловив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів. Керівник області, зокрема, зауважив, що за час президентства Володимира Зеленського, в області відбулися значні зміни, зокрема, у розвитку дорожньої та соціальної інфраструктури. Поряд з цим, нові підходи держава запровадила і до регулювання будівельної сфери, де введено е-систему у будівництві, та лісової галузі, в якій запроваджено чіпування деревини.

Так, завдяки ініціативам Глави держави, наприкінці 2019 року розпочалася робота щодо наведення ладу у лісовій галузі і з 1-го листопада минулого року на Прикарпатті розпочався облік деревини.

«Прикарпаття – перша область в Україні, яка запровадила електронний облік деревини, - наголосив керівник області. – Затвердивши відповідне розпорядження, ми прирівняли перевезення деревини без відповідних чіпів до кримінального правопорушення».

Віталій Федорів також зазначив, що вперше Стратегія розвитку області, яка визначає соціально-економічний поступ Прикарпаття, розроблена за принципом людиноцентризму. В основу Стратегії закладаються ті пріоритети, які покращуватимуть якість життя людей. Так, ключовими напрямами документа стають формування бездефіцитного бюджету на поточний рік, збереження природних багатств краю та покращення екологічної ситуації, удосконалення мережі медичних та освітніх закладів, оснащення їх сучасним обладнанням, залучення інвестицій та розвиток туристичної і культурної галузей.

Тривалий час в області закинутими залишалися довгобуди – об’єкти соціальної сфери, які потребували значних капіталовкладень. Однак за минулий рік вдалося акумулювати кошти та завершити будівництво довгоочікуваної школи у с. Раківець, а також Богородчанської школи № 2.

Також упродовж кількох місяців область змогла рекордно швидкими темпами побудувати зруйновані численними повенями мости у Калуському та Косівському районах, відновити десятки кілометрів доріг, які перебували у непроїзному стані.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Травень 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6