Калуська районна
державна адміністрація

Новини


У районі представили проект Програми економічного і соціального розвитку

dscn0031

2020.06.19

19 червня начальник управління ЖКГ Марія Мельник представила перед громадськістю району проект Програми економічного і соціального розвитку на 2020 рік. У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Оксана Канюка, голова громадської ради при райдержадміністраці Петро Гаврилів, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, журналісти місцевих мас-медіа.

За словами доповідача Марії Мельник, проект Програми включає основні показники економічного і соціального розвитку, перелік цільових програм, об’єктів соціальної сфери, які передбачається фінансувати впродовж 2020 року за рахунок бюджетних коштів, коштів ДФР та ін.  В цьому році особлива увага приділятиметься питанням завершення реформи децентралізації, реформуванню медицини та освітньої сфери, розвитку інфраструктури, енергозбереженню у бюджетних установах, забезпечення соціального захисту і підтримки населення відповідно до соціальних стандартів.

Пріоритетними напрямками в інфраструктурі є будівництво мостів у селах Сівка-Войнилівська (через річку Дністер) та Боднарів, капітальний ремонт доріг «Калуш-Осмолода», «Новиця-Середній Угринів», «Добровляни-Завій», ремонт доріг комунальної власності та обстеження мостів, експлуатаційне утримання автодоріг загального користування державного і місцевого значення.

У сфері освіти зосереджено увагу на будівництво Боднарівської ЗОШ І-ІІІ ст., капремонт приміщень групи дошкільного виховання у Томашівцях, зміцнення матеріально-технічної та навчально-методичної бази шкіл, покращення стану харчоблоків, облаштування ігрових та спортивних майданчиків.

У медичній сфері планують придбати медобладнання для районної лікарні, забезпечити водопостачанням та водовідведенням амбулаторію у Сівці-Войнилівській, продовжити капремонти медзакладів тощо. Чимало заходів планується реалізувати у сфері енергозбереження. Зокрема, здійнити заміну вікон і дверей у закладах соціально-культурної сфери.

Перший заступник голови РДА Оксана Канюка підсумувала, що виконання заходів Програми забезпечить підвищення рівня економічного розвитку району та створить умови для подальшого розвитку соціальної сфери і підвищення стандартів життя населення. При розробленні Програми враховані пропозиції органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, бюджетних установ, а також заходи діючих районних цільових програм.

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2020
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4