Калуська районна
державна адміністрація

Новини


В обласній державній адміністрації відбулося позачергове засідання Регіональної комісії ТЕБ і НС

778

2020.10.16

Йшлося про рівні епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CO-V-2. «Червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється в Івано-Франківську.

«Основне наше завдання - це щоденний аналіз ситуації щодо захворюваності населення на коронавірус, впровадження та виконання карантинних заходів. На жаль, в області значно погіршується епідемічна ситуація й збільшується кількість підтверджених випадків захворюваності населення на коронавірус. Ми координуємо зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування задля забезпечення лікувальних закладів кисневими подушками, балонами та апаратами штучної вентиляції легень», - наголосив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

На засіданні доповіли про основні показники захворюваності населення на коронавірус в області. «Ситуація із захворюваністю населення на COVID-19 залишаються складною. За минулу добу найбільше захворюваності на цю інфекційну хворобу зафіксовано у Івано-Франківську, Городенківському та Тисменицькому районах. Упродовж трьох минулих діб в області зареєстровано 375 випадків, від початку пандемії – 15955», – розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук, наголошуючи, що зростає захворюваність на коронавірус серед дорослого й дитячого населення області.

Зауважувалося, що кожного дня у лабораторіях Прикарпаття проводиться більше тисячі ПЛР-тестувань, 90 відсотків із них здійснює обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України. Завантаженість ліжкового фонду закладів охорони здоров’я області хворими на коронавірус та підозрою становить 42,7 відсотків від загальної кількості розгорнутих ліжок, щодня цей показник на один відсоток зростає.

Обговорювали питання обладнання кисневих сполучень задля підведення кисню до стаціонарних ліжок у лікувальних закладах, встановлення необхідного обладнання, виділення на це коштів із державного бюджету, виконання карантинних заходів у відповідності до нових урядових вимог щодо протиепідемічних обмежень кожної із рівневих зон, посилення контролю за їх виконанням, інформування населення щодо рівнів епіднебезпеки та заходи правоохоронних органів щодо недопущення порушень у сфері, що стосується профілактики розповсюдженню цієї вірусної інфекції.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2020
В П В С Ч П С
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31