Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Андрій Бойчук: Напрацювавши комплексний план заходів із врахуванням експертних висновків, ми зможемо вирішити ситуацію у зоні гірничо-промислового району на Калущині

590

2021.01.20

Під керівництвом голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука відбулася нарада щодо вивчення та вирішення ситуації, що склалася внаслідок зсуву гірничого масиву і деформації земної поверхні у селі Кропивник Калуського району. У нараді взяла участь голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець.

Участь в обговоренні зазначеної проблеми взяли представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, інституту «НІОХІМ», депутати обласної ради, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що минулого тижня поблизу села Кропивник Калуської територіальної громади на землях сільськогосподарського призначення, які частково обробляються, на довжині орієнтовно 250-300 м відбулося просідання грунту з порогом 30 см. На сьогодні ситуація на місці зсуву перебуває під контролем з боку органів влади, щоб у випадку ймовірного виникнення надзвичайної ситуації своєчасно зреагувати та надати допомогу жителям, домівки яких розташовані у зоні просідання.

Присутні обмінялися думками щодо заходів, які слід реалізувати з метою вирішення даної ситуації. Зокрема, науковці ІФНТУНГ проаналізували динаміку просідання земної поверхні на шахтних полях Калуського гірничо-промислового району на основі фахових спостережень.

Зазначалося, що наразі на даній території не проводяться жодні експертні дослідження деформації земної поверхні, а здійснюються лише інструментальні спостереження.

«На даний час на території Калуського гірничо-промислового району відбуваються небезпечні геологічні процеси, які несуть загрозу місцевим жителям. Щоб запобігти виникненню ймовірної надзвичайної ситуації, ми повинні напрацювати відповідний план заходів, який ґрунтуватиметься на експертних дослідженнях, міститиме аналітичні висновки та сприятиме  вирішенню даної проблеми. Саме це буде головним завданням робочої групи, яку ми створили за участю фахівців», - зазначив Андрій Бойчук.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2021
В П В С Ч П С
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6