Калуська районна
державна адміністрація


Проведено семінар, присвячений підвищенню обізнаності про африканську чуму свиней

dsc00270

2018.03.26

26 березня у залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар у рамках проекту технічної допомоги на тему: «Підвищення обізнаності, недопущення занесення та поширення африканської чуми свиней», який проведено за сприяння Головного управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській області. Даний захід провів медіа-експерт ФАО Олександр Рєвнівцев за сприяння Європейського банку реконструкції та розвитку, продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. На семінарі побували фахівці Держпродспоживслужби, сільські голови, представники мисливських угідь.

Не зайвим було ще раз нагадати, що найголовніше знати про африканську чуму (АЧС). Адже АЧС – одна із найбільш небезпечних хвороб свиней, що набуває поширення у світі, зокрема й в Україні. І хоча вірус безпечний для людини, він надзвичайно нещадний для свиней – як диких, так і свійських. Через відсутність вакцини, хвороба характеризується високою смертністю, завдає значних економічних збитків державі, супроводжується введенням торговельних обмежень та передбачає значні витрати на проведення моніторингових і діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів. Саме тому для зниження ризиків і запобігання подальшим втратам, викликаних епідемією АЧС, присвячено семінар.

Про методи боротьби з африканською чумою свиней у країнах Європейського союзу та світі детально розповів медіа-експерт проекту Олександр Рєвнівцев. Особливу увагу звернув на проблемні питання для України, а саме про розповсюдження збудника АЧС в наслідок недотримання аліментарних правил біобезпеки, як в особистих підсобних господарствах громадян, так і в господарствах по утриманню свинопоголів’я.

На семінарі наголошувалося, що проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення та обізнаність господарів про засоби попередження її виникнення є одним із дієвих засобів профілактики захворювання свиней на африканську чуму. Всі учасники семінару мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді.

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2018
В П В С Ч П С
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31