2020.07.03
Спеціалісти Калуського районного управління головного управління Держпродспоживслужби області в залі засідань райдержадміністрації провели нараду із підприємцями, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та громадського харчування.
Під час наради підприємців було проінформовано про епідемічну ситуацію в області та районі та заходи, які вживаються з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.
Учасникам заходу було доведено вимоги постанови головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 р. № 32 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій» та інші нормативні документи, які регламентують їх діяльність в умовах карантину, роз’яснено вимоги щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.
Присутнім наголошено на необхідності забезпечення усіх працівників засобами індивідуального захисту, дотриманні дистанції між клієнтами та сусідніми столами, обмеженні кількості клієнтів за одним столом, проведенні дезінфекції і прибирання приміщень та інших правилах і нормах.
Підприємців було проінформовано про заборону проведення свят, банкетів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб. Також було доведено інформацію про необхідність впровадження системи НАССР, механізми її впровадження і підтримки в дієвому стані та профілактику харчових отруєнь. Роздано методичні рекомендації щодо проведення весіль в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції.
Спеціалісти Калуського районного управління головного управління Держпродспоживслужби області відповіли на запитання підприємців, які стосували роботи закладів торгівлі та громадського харчування в період карантину.