Калуська районна
державна адміністрація


Уряд ухвалив план заходів щодо інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України

922

2020.10.02

 
Кабінет Міністрів України 30 вересня затвердив своїм розпорядженням план заходів на 2020 рік щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки. Проект плану розроблено Держкомтелерадіо спільно з Міністерством культури та інформаційної політики.

Метою заходів є підвищення рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО як до інституції, яка відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки. Як зазначається у пояснювальній записці до проекту розпорядження, для України проблема забезпечення стабільного громадського консенсусу довкола стратегії євроатлантичної інтеграції є досить складною. Суспільна підтримка курсу на євроатлантичну інтеграцію є нестійкою через неналежний рівень поінформованості щодо НАТО. За такої ситуації масова суспільна свідомість є вразливою до різноманітних маніпуляцій, внутрішніх і зовнішніх впливів. Гострота проблеми зумовлює необхідність ефективного інформаційного супроводження курсу на інтеграцію України до НАТО.

Планом, зокрема, передбачено проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній про зміцнення обороноздатності України за підтримки НАТО, реформування сектору безпеки та оборони на прикладах впровадження стандартів та принципів НАТО, а також про невійськову співпрацю Україна-НАТО. Серед іншого для підвищення рівня розуміння та довіри з боку молоді до засад, принципів, політики та діяльності НАТО заплановано проведення низки тематичних заходів - лекцій, уроків, диспутів, конкурсів творчих робіт, інформаційних марафонів тощо.

Частина заходів розрахована на представників органів державної влади для покращення комунікації за напрямом «Євроатлантична інтеграція України» та для протидії дезінформації, спрямованої на дискредитацію НАТО та підрив національної безпеки. 

Виконавцями заходів визначено центральні органи виконавчої влади, обласні, Київська міська держадміністрації у співпраці з громадськими організаціями.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2020
В П В С Ч П С
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31