Калуська районна
державна адміністрація


Налагодження роботи новостворених ОТГ на Прикарпатті обговорили на семінар-нараді

111

2018.01.10

 
Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського та за участі директора Івано-Франківського відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Руслана Панасюка, радника голови обласної державної адміністрації Валерія Крецула відбулася семінар-нарада на тему «Основні питання становлення новоутворених ОТГ та налагодження комунікацій».

На цей захід були запрошені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, РДА, представники Івано-Франківського ВП установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», регіонального відділення «Асоціації міст України», представники об’єднаних територіальних  громад та ЗМІ.

Під час вступного слова Богдан Кобилянський підкреслив важливість організації якісної роботи кожної ОТГ в області. «Об’єднаним територіальним громадам сьогодні передаються нові повноваження та разом з цим відповідальність. Громади потребують допомоги та підтримки в налагодженні своєї роботи і наш обов’язок допомогти їм на шляху розвитку. Цей семінар сприятиме громадам у налагодженні комунікацій для вирішення проблемних питань»,  –  зазначив посадовець.

На нараді були обговорені актуальні питання роботи об’єднаних територіальних громад. Зокрема, йшлося про особливості функціонування закладів освіти, культури, первинної медико-санітарної допомоги новостворених громад та реалізацію державної політики щодо соціального захисту, фізичної культури та спорту в умовах децентралізації.

Окрім того, на семінарі заслухали рекомендації від експертів відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування», регіонального відділення «Асоціації міст України» щодо передачі бюджетних установ в ОТГ та додаткових джерел наповнення бюджетів, можливостей і напрямків розвитку.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2018
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3