Калуська районна
державна адміністрація


У Міністерстві розвитку громад та територій обговорили напрацювання щодо формування територій громад Івано-Франківщини

43

2020.01.30

У вівторок, 28 січня, заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук, радник голови ОДА Валерій Крецул, заступник директора департаменту фінансів Ганна Качур за участю експертів та представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій взяли участь у повторних консультаціях у Міністерстві розвитку громад та територій щодо напрацьованої конфігурації формування територій громад Івано-Франківщини. До консультацій долучилися окремі народні депутати України з Прикарпаття.

Івано-Франківська облдержадміністрація досить ретельно опрацювала всі рекомендації, включені до протоколу попередніх таких консультацій у міністерстві, які проходили 20 січня, а також вивчила і розглянула нові звернення представників громад Прикарпаття.

Зокрема, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Ігор Абрам’юк, який 27 січня особисто взяв участь в засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Івано-Франківської області, зазначив, що воно проходило в демократичній атмосфері, відкрито та з наданням можливості виступити усім бажаючим, у тому числі й представникам місцевих громад, які мали свою позицію. Він також підкреслив, що, незважаючи на всю складність ситуацій на місцях та неодностайність позицій різних груп населення  цих громад, міжвідомча регіональна робоча група змогла напрацювати доволі конструктивні і виважені пропозиції.

 Водночас, учасники консультацій висловили ряд рекомендацій щодо доопрацювання пропозицій із внесення змін до Перспективного плану формування територій громад області з урахуванням того, що вони мають стати основою для майбутнього адміністративно-територіального устрою як базового, так і районного рівнів.

У свою чергу Світлана Онищук запевнила, що ця робота буде і надалі проводитися, зважаючи на думку як територіальних громад, так і експертного середовища, а також і з аналізом відповідності ОТГ новим критеріям, затвердженим на нещодавньому засіданні Уряду.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2020
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1