Калуська районна
державна адміністрація


На Калущині скоординовують ресурси для ліквідації стихії

74

2020.06.24

23 червня під керівництвом голови РДА Жанни Табанець відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні йшлося про ситуацію, яка склалася на території району у зв’язку з проливними дощами 22-23 червня.

Заслухавши інформацію доповідачів щодо підтоплених територій району та враховуючи складну гідрометеорологічну ситуацію, яка склалася внаслідок сильних опадів, районна комісія визначила дану ситуацію як надзвичайну ситуацію місцевого рівня природного характеру, пов’язану із дуже сильним дощем.

Також доручено привести у готовність евакуаційну комісію та утворити районний штаб для ліквідації наслідків негоди.

Крім того, зобов’язано скоординувати наявні технічні ресурси для ліквідації стихії, привести в готовність сили і засоби до роботи в складних погодних умовах.

Дано доручення підготувати проекти розпоряджень про видачу паливно-мастильних матеріалів із районного матеріального резерву для ліквідації наслідків стихії.

Органи місцевого самоврядування зобов’язані посилити контроль за паводковою ситуацією та забезпечити організацію роботи об’єктів життєзабезпечення, вживати заходів щодо недопущення загибелі людей,  а також передбачити кошти на розробку проєктно-кошторисної документації на об’єкти, що постраждали від стихії та потребують відновлення. В райдержадміністрації опрацьовують документацію щодо визначення збитків за наслідками стихії. Передусім звернено увагу на відновлення пошкоджених мостів, берегоукріплень та гідроспоруд.  У випадку необхідності евакуації населення опрацьовують питання щодо залучення автотранспортних засобів.

Управлінню Держпродспоживслужби в районі доручено проводити відбір води в криницях для проведення лабораторних досліджень з метою встановлення якості питної води та забезпечити посилений контроль за санітарно-епідеміологічною ситуацією у населених пунктах району.

В умовах надзвичайної ситуації відділ поліції зобов’язаний забезпечити громадський порядок і безпечний рух автотранспорту, при необхідності закриватиме небезпечні ділянки дороги та забезпечить рух автотранспорту за тимчасовими схемами. 

Детальніше: Протокол районної комісії ТЕБ та НС № 15.PDF

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2020
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4