Калуська районна
державна адміністрація


Державна комісія ТЕБ і НС під головуванням Дениса Шмигаля в Івано-Франківську ухвалила комплекс заходів з подолання наслідків стихії в західних областях

974

2020.06.25

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля в режимі відеоконференції відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було ухвалено комплекс невідкладних заходів для подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України.

Учасники засідання заслухали доповіді про ситуацію в постраждалих від повеней областях та масштаби завданих збитків. За прогнозами Укргідрометцентру, паводкова ситуація в західному регіоні має стабілізуватися до кінця цього тижня. Наразі в усіх регіонах опади поступово припиняються. Тим не менше, ще можливе суттєве підвищення води в водоймах регіону, зокрема в річці Дністер.

За підсумками засідання було ухвалено протокольне рішення щодо комплексу невідкладних заходів з подолання наслідків надзвичайної ситуації. Серед цих заходів, зокрема, передбачається: постійний моніторинг гідрологічної обстановки на річках регіону з метою вчасного вжиття запобіжних заходів, організація всебічного життєзабезпечення постраждалого та евакуйованого населення; нагляд за санітарно-епідеміологічною обстановкою, аби не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення колодязів.

Крім того, до 1 липня 2020 року має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури для встановлення розмірів нанесених збитків та визначення обсягів коштів, необхідних для їх відновлення; постраждале населення має отримати фінансову допомогу від держави.

Міністерство внутрішніх справ зі свого боку має організувати охорону об’єктів критичної інфраструктури, будівель та майна населення, яке евакуйоване з небезпечних територій.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що завтра, 25 червня, відбудеться позачергове засідання Уряду, на якому буде розглянуто питання ліквідації наслідків негоди. «Міністерство економіки прошу спільно з головами ОДА на завтрашнє позачергове засідання Уряду підготувати орієнтовний розрахунок, які кошти треба виділяти для ліквідації наслідків стихії, щоб Уряд міг ухвалити відповідне рішення. По мірі того, як будемо вести розрахунки та розробляти проектно-кошторисну документацію, будемо визначатися і виділяти додаткові кошти в разі необхідності. Завтра це питання має бути розглянуто на Кабміні невідкладно», - заявив Денис Шмигаль.

Також очільник Уряду доручив ДСНС спрямувати зусилля на збереження інфраструктури, зокрема мостів. "Ми знаємо, що робити і маємо почерговий план. В першу чергу треба допомогти людям, дати їм зараз воду, харчі і дах над головою. Ми опануємо ситуацію і почнемо повністю відновлювати інфраструктуру і житло в постраждалих регіонах», - підсумував Денис Шмигаль.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Червень 2020
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4