Калуська районна
державна адміністрація


Працівників освіти Калуського району привітали з професійним святом

dscn0017

2020.10.02

Щороку першої неділі жовтня наша країна відзначає День працівників освіти – справді всенародне, одне з найулюбленіших свят. Адже вчительство – це мистецтво і праця, причому важка й відповідальна, яку часом можна прирівняти до громадянського подвигу. Саме вчитель, педагог, вихователь формує особистість, дає необхідні знання, що створює основу творчої людської діяльності в усіх сферах – економіці, політиці, мистецтві. А отже, у руках учителя, без перебільшення, наше майбутнє.

Тож напередодні свята, 2 жовтня, у залі засідань районної ради відбулися урочистості, присвячені Дню працівників освіти. Освітян Калуського району прийшли привітати голова райдержадміністрації Жанна Табанець, перший заступник голови РДА Оксана Канюка, голова районної ради Віктор Гільтайчук, завідувач сектору освіти, молоді та спорту РДА Любов Луцан, які висловили щиру вдячність педагогам району за високе служіння обраній справі, відданість професії, мудрість, терпіння, за щоденну подвижницьку працю. Посадовці зауважили, що без освіти – немає майбутнього, а відтак, подякували педагогам за те, що вони успішно й відповідально виконують покладену на них почесну та основну місію – виховують великі таланти, хороших людей, справжніх громадян і патріотів.

Адже щороку сотні учнів Калущини беруть участь у шкільних, районних, обласних олімпіадах, конкурсах, змаганнях, турнірах і успішно там виступають. У той же час усі розуміють, що за цими перемогами – наполеглива праця вчителів, які докладають чимало зусиль для розвитку творчих здібностей школярів, допомагають їм пізнати себе, розкрити власні здібності. Калущина має чимало освітянських досягнень, перемог і цінних надбань, зокрема це стосується реалізації проєкту Нової української школи, участі школярів в олімпіадах, конкурсах, турнірах, змаганнях різних рівнів, високого визнання педагогічних працівників.

Тож у цей складний час районною владою докладено максимум зусиль, щоб праця вчителя була достатньо пошанована та він отримав заслужену винагороду. Надбавки за престижність збільшено з 20% до 30%; до Дня вчителя освітяни отримають 100% премії. Надбавки вихователям дитсадків збільшено з 30 до 50%. Навіть у рамках того невеликого фінансування, яке має районний бюджет, вдалося залучити значні кошти на розвиток освітньої сфери, зокрема на будівельно-ремонтні роботи у навчальних закладах, поповнення матеріально-технічної бази.

Звертаючись до освітян, Жанна Табанець підкреслила, що праця учителя є найбільшим скарбом суспільства. Адже учитель формує наше майбутнє: відкриває учням планету знань, дає перші незабутні уроки добра, чесності і справедливості, любові до батьків та рідної землі. Жанна Табанець побажала вчителям і надалі прищеплювати своїм вихованцям любов до знань, сіяти в їх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкривати складний духовний світ буття і давати мудрі поради.

Вітаючи колег, завідувач сектору освіти, молоді та спорту РДА Любов Луцан побажала колегам всіх життєвих благ та гарних освітянських здобутків. Усі виступаючі побажали освітянам миру, Божого благословення, невичерпної енергії, талановитих і вдячних учнів.

Цього дня кращих педагогів району за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти Калуського району та з нагоди Дня вчителя нагороджено грамотами райдержадміністрації та районної ради і відзнаками. Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю народно-аматорського колективу району.

 

 

 

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Жовтень 2020
В П В С Ч П С
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31