Калуська районна
державна адміністрація


Призов на строкову військову службу в області виконується у встановлені терміни

490

2020.07.21

 
Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Василя Івасика відбулося чергове засідання обласної призовної комісії.

Військовий комісар інформував присутніх про хід виконання військовими комісаріатами області встановлених завдань весняного  призову громадян на строкову військову службу та про проблемні питання.

Зазначалося, що станом на сьогодні план виконання плану призову складає 2/3.

Беручи до уваги, що Президент України, Уряд, Міністерство оборони України та Міністерство освіти і науки України наголошували на потребі ретельного вивчення питань призову на строкову службу молодих людей, які закінчують навчання, на засіданні розглянули  звернення здобувачів освіти щодо  забезпечення реалізації їх права на освіту, оскільки згідно п.15 ст. 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу») питання, належить до компетенції обласної призовної комісії.

Одноголосно прийнято протокольне рішення про надання відстрочки від призову на строкову військову службу до 1 жовтня 2020 року 512 таким громадянам із районів області, які написали  відповідні заяви. Розляд заяв, які поступлять після 21 липня, відбудеться  на наступному засіданні обласної призовної комісії.

Призовники, яким надана відстрочка для продовження навчання, зобов'язані до 1 жовтня подати військовим комісаріатам документи, що підтверджують їх право на відстрочку. Громадяни призовного віку, які не виконають зазначену умову, втрачають право на відстрочку від призову на строкову військову службу і підлягають призову восени поточного року.

Обласна призовна комісія затвердила рішення відповідних районних (міських) призовних комісій щодо визнання чотирьох громадян непридатними до військової служби за станом здоров'я.

Голова комісії висловив впевненість у повному виконанні плану весняного призову. Він нагадав, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою, а призовники не будуть залучатися до виконання завдань в зоні АТО.

Перші команди юнаків з Прикарпаття, які вже поповнили лави Збройних сил України, отримують теоретичні знання з предметів бойової підготовки, відпрацьовують їх на практиці в польових умовах, готуються до складання військової присяги. 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Липень 2020
В П В С Ч П С
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1