Калуська районна
державна адміністрація

Розпорядження райдержадміністрації


Розпорядження від 17.02.2012р.  № 82

2012.02.17

 

    На виконання Плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.03.2010р. № 359-р., доручення Віце-прем'єр-міністра України С.Тігіпка від 20.04.2011р. №340/0/15-11/13 та розпоряджень облдержадміністрації від 06.06.2011 р. за № 379 «Про обласну робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення», від 05.12.2005р. за № 683 «Про стан роботи щодо контролю за додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці, легалізації заробітної плати», з метою захисту прав громадян, пов'язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками:

 

1. Затвердити склад районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і детінізації зайнятості населення Калуського району згідно з  додатком  1

 

2.  З метою організації роботи районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і детінізації зайнятості населення Калуського району затвердити Положення про районну робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати і детінізації зайнятості населення  Калуського району згідно з  додатком  2.

 

3. Керівникам установ, організацій, до компетенції яких належить вирішення зазначених питань, членам робочої групи, забезпечити особисту участь, а також участь підлеглих працівників для здійснення у формі рейдового контролю вивчень стану дотримання суб'єктами господарювання району вимог чинного трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин з найманими працівниками з метою детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати безпосередньо на підприємствах, в організаціях та установах району і фізичних особах, які використовують найману працю.

 

4. Калуському міськрайонному центру зайнятості (С.Довганич) для організації роботи районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і детінізації зайнятості населення Калуського району, надавати щомісячно інформацію щодо зареєстрованих трудових договорів між працівниками і фізичними особами, які використовують найману працю.

 

5. Управлінню Пенсійного Фонду України в м.Калуші та Калуському районі (І.Кучма), Калуській об'єднаній державній податковій інспекції (Р.Дякунчак), Калуському міськрайонному центру зайнятості  (С.Довганич) проводити звірку даних щодо кількості найманих працівників, за яких сплачуються страхові внески і роз'яснювальну роботу щодо соціальних ризиків громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

 

6. Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Б.Курас):

 

6.1. Щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним, інформувати управління праці Головного управління праці та соціального захисту населення Івано-Франківської обласної державної адміністрації про результати рейдових перевірок  суб’єктів господарської діяльності, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин.

 

6.2. Щоквартально до 5 числа, наступного за звітним періодом, інформувати управління праці Головного управління праці та соціального захисту населення Івано-Франківської обласної державної адміністрації про хід виконання розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 02.08.2010р. за №478 «Про затвердження плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення».

 

7. Розпорядження голови районної державної адміністрації від 25.05.2011р. №239 «Про районну робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення» вважати таким, що втратило чинність.

 

8. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання цього розпорядження покласти на головного відповідального виконавця - управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації.

 

9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації   О. Курпіту.

 

Голова районної

державної адміністрації                                        Василь Петрів

 

Додаток 1

                                                                                  до розпорядження голови

                                                                                  районної державної адміністрації

                                                                                  від __________ 2012р. №___

 

 

 

Склад

районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати

і детінізації зайнятості населення Калуського району

 

 

Василь Петрів        –     голова районної державної адміністрації,

                                       голова районної робочої групи

 

Ольга  Курпіта       –     заступник  голови районної державної адміністрації,

                                       заступник  голови  районної робочої групи

                                                             

Елла Кордубінська    –   головний спеціаліст з питань трудових відносин

                                        відділу праці управління праці та соціального захисту

                                        населення  районної державної адміністрації, секретар

                                        районної робочої групи

 

                                         Члени районної робочої групи (за згодою):

Руслана Василів –       начальник відділу по контрольно-перевірочній роботі

                                      за нарахуванням та сплатою платежів ПФУ в м. Калуші

                                      та  Калуському  районі;

 

Омелян Івашко        –   голова ради профспілок району;

 

Світлана Довганич –   директор Калуського міськрайонного центру зайнятості;

 

Олександр Крутий  –  начальник Калуського міськрайонного відділу МВ УМВС

                                      в Івано-Франкіській області;

 

Роман Тимків          –   заступник начальника Калуської ОДПІ;

                                 

Лілія Стус                –   заступник начальника управління статистики в м.Калуші;

                                 

Василь Мосюрчак –    головний державний інспектор праці ТДІП в області.

  

Керівник апарату

районної державної адміністрації                                           Олена Романишин

 

                                                                                                   Додаток  2

                                                                             до розпорядження голови

                                                                                районної державної адміністрації

                                                                                від______  2012р.  №_

 

     Положення

про районну робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати

і детінізації зайнятості населення  Калуського району

 

1. Районна робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і детінізації зайнятості населення Калуського району (далі - робоча група) є постійно діючим дорадчим органом Калуської райдержадміністрації, створеним для оперативного визначення порядку, змісту, структури і строків обміну міжвідомчою інформацією з питань детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення та вивчення стану дотримання суб'єктами господарювання району вимог чинного трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин з найманими працівниками з метою детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах і фізичних особах, які використовують найману працю.

 

2. Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови Івано-Франківської облдержадміністрації та голови районної державної адміністрації, іншими актами законодавства, а також цим Положенням.

 

3.  Основними завданнями робочої групи є:

 

3.1. Сприяння діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

 

3.2. Підготовка пропозицій стосовно визначення шляхів, механізмів та способів вирішення питань щодо легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

 

3.3. Вивчення стану дотримання суб'єктами господарювання району вимог чинного трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин з найманими працівниками.

 

4.  Робоча група для виконання покладених на неї завдань:

 

4.1. Проводить роботу зі збирання та моніторингу інформації про факти нелегальної виплати заробітної плати і зайнятості населення.

 

4.2. Здійснює перевірки підприємств, організацій та установ всіх форм власності, де середня заробітна плата окремої категорії працівників не перевищує розмір мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та середньообласний рівень.

 

Для аналізу управління статистики в м.Калуші щоквартально подає управлінню праці та соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації переліки підприємств, на яких середня заробітна плата в розрахунку на повну зайнятість менша законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати; менша законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатної особи; в розмірі, нижчому середньообласного рівня.

 

4.3. З метою контролю за запровадженням мінімальної заробітної плати здійснює перевірки суб’єктів господарської діяльності, які не сплачують податок з фізичних осіб та внесків до Пенсійного фонду. Відповідно Калуська об’єднана державна податкова інспекція і управління Пенсійного фонду України в м.Калуші та Калуському районі щоквартально подає управлінню праці та соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації  переліки суб’єктів господарської діяльності, які не сплачують податок з фізичних осіб та внесків до Пенсійного фонду.

 

4.4. Здійснює контроль за дотриманням норм галузевих угод щодо мінімального розміру тарифної ставки робітника I розряду та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, інших мінімальних гарантій в оплаті праці. При виявлені відхилень від норм чинного законодавства інформує державних інспекторів праці та правоохоронні органи для вжиття відповідних заходів. Територіальна державна інспекція праці забезпечує належну взаємодію з правоохоронними і контролюючими органами, застосовує до порушників законодавства про оплату праці дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

4.5. Здійснює аналіз стану справ та причин виникнення проблем, пов'язаних з легальною виплатою заробітної плати і зайнятості населення.

 

4.6. Розглядає результати ризикоорієнтованого аудиту та моніторингу (перевірок), проведеного органами Пенсійного фонду України, об'єднаної державної податкової інспекції, державної територіальної інспекції праці, центру зайнятості.

 

4.7. Розробляє та подає органам виконавчої влади, місцевого самоврядування пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення та запровадження нових механізмів запобігання нелегальній виплаті заробітної плати і зайнятості населення.

 

4.8. Вивчає стан дотримання вимог чинного трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин з найманими працівниками на підприємствах, в організаціях та установах району і фізичних особах, які використовують найману працю.

 

4.9. Висвітлює у районних засобах масової інформації питання щодо стану справ з легалізацією виплати заробітної плати і зайнятості населення.

 

5.  Робоча група має право:

 

5.1. Отримувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій району інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

 

5.2. Запрошувати на свої засідання представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій району для розгляду питання щодо легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

 

5.3. Здійснювати, у формі рейдового контролю, вивчення стану дотримання чинного трудового законодавства на суб'єктах господарської діяльності району - підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форм власності і господарювання, щодо наявності трудових договорів між працівниками і роботодавцем та фізичних особах, які використовують найману працю, щодо наявності трудових договорів, зареєстрованих в центрі зайнятості, відповідності кількості найманих працівників обсягам господарської діяльності.

 

5.4. Залучати до участі у своїй роботі представників виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій району за погодженням з їх керівниками.

 

6. Робочу групу очолює голова райдержадміністрації, який своїм розпорядженням затверджує її персональний склад.

 

7.  Голова робочої групи:

 

7.1. Скликає засідання робочої групи та головує на них.

 

7.2. Здійснює загальне керівництво діяльністю робочої групи.

 

7.3. Розподіляє обов'язки між членами робочої групи.

 

7.4. Координує діяльність робочої групи з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями району.

 

7.5. Підписує протоколи засідань та інші документи, підготовлені робочою групою за результатами її діяльності. Обов'язки відсутнього голови робочої групи виконує заступник голови робочої групи.

 

8. Формою роботи робочої групи є засідання, що проводяться за рішенням голови
робочої групи, але не рідше ніж один раз на два місяці. Члени робочої групи мають право ініціювати проведення позачергових засідань.

 

Робоча група на своїх засіданням приймає рішення щодо проведення, у формі рейдового контролю, вивчень стану дотримання суб'єктами господарювання району вимог чинного трудового законодавства в частині легалізації трудових відносин з найманими працівниками з метою детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати безпосередньо на підприємствах, в організаціях та установах району і фізичних особах, які використовують найману працю.

 

Засідання робочої групи веде голова, а у разі його відсутності - заступник голови робочої групи.

 

Підготовку матеріалів для розгляду на засіданні робочої групи здійснює секретар робочої групи.

 

Засідання робочої групи вважається правочинним, якщо на ньому присутні більше як половина її членів.

 

9. На своїх засіданнях робоча група розробляє пропозиції та рекомендації з питань, що належать до її компетенції.

 

Пропозиції та рекомендації робочої групи приймаються простою більшістю голосів членів робочої групи, присутніх на засіданні. За рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні робочої групи.

 

Пропозиції та рекомендації фіксуються у протоколі засідання робочої групи, який підписується головуючим на її засіданні та секретарем і надсилається у триденний строк усім членам робочої групи.

 

Член робочої групи, який не підтримує пропозиції та рекомендації, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

 

10. Організаційне, інформаційне забезпечення роботи робочої групи здійснює управління праці та соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації.

 

Керівник апарату

районної державної адміністрації                                      Олена Романишин

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2012
В П В С Ч П С
29 30 311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Архів розпоряджень

2024 рік
  • Березень
  • Лютий (1)
  • Січень (2)

  • 2023 рік
  • Грудень (1)
  • Листопад (2)
  • Жовтень (1)
  • Вересень (2)
  • Серпень (6)
  • Липень (7)
  • Червень (5)
  • Травень (4)
  • Квітень (2)
  • Березень (14)
  • Лютий (14)
  • Січень (7)

  • 2022 рік
  • Грудень (4)
  • Листопад (5)
  • Жовтень (10)
  • Вересень (4)
  • Серпень (5)
  • Липень (5)
  • Червень (6)
  • Травень (3)
  • Квітень (6)
  • Березень (3)
  • Лютий (7)
  • Січень (9)

  • 2021 рік
  • Грудень (33)
  • Листопад (20)
  • Жовтень (9)
  • Вересень (23)
  • Серпень (24)
  • Липень (21)
  • Червень (21)
  • Травень (14)
  • Квітень (18)
  • Березень (14)
  • Лютий (51)
  • Січень (15)

  • 2020 рік
  • Грудень (18)
  • Листопад (10)
  • Жовтень (19)
  • Вересень (20)
  • Серпень (8)
  • Липень (20)
  • Червень (14)
  • Травень (13)
  • Квітень (8)
  • Березень (30)
  • Лютий (26)
  • Січень (9)

  • 2019 рік
  • Грудень (27)
  • Листопад (22)
  • Жовтень (21)
  • Вересень (14)
  • Серпень (14)
  • Липень (28)
  • Червень (14)
  • Травень (31)
  • Квітень (20)
  • Березень (32)
  • Лютий (31)
  • Січень (80)

  • 2018 рік
  • Грудень (54)
  • Листопад (49)
  • Жовтень (64)
  • Вересень (28)
  • Серпень (28)
  • Липень (64)
  • Червень (50)
  • Травень (23)
  • Квітень (27)
  • Березень (17)
  • Лютий (48)
  • Січень (22)

  • 2017 рік
  • Грудень (7)
  • Листопад (12)
  • Жовтень (24)
  • Вересень (7)
  • Серпень (23)
  • Липень (19)
  • Червень (24)
  • Травень (51)
  • Квітень (19)
  • Березень (49)
  • Лютий (22)
  • Січень (20)

  • 2016 рік
  • Грудень (3)
  • Листопад (1)
  • Жовтень (3)
  • Вересень (1)
  • Серпень (3)
  • Липень (1)
  • Червень (4)
  • Травень (4)
  • Квітень (19)
  • Березень (25)
  • Лютий (14)
  • Січень (12)

  • 2015 рік
  • Грудень (28)
  • Листопад (9)
  • Жовтень (5)
  • Вересень (8)
  • Серпень (15)
  • Липень (5)
  • Червень (10)
  • Травень (22)
  • Квітень (13)
  • Березень (23)
  • Лютий (23)
  • Січень (8)

  • 2014 рік
  • Грудень (6)
  • Листопад (22)
  • Жовтень (11)
  • Вересень (19)
  • Серпень (8)
  • Липень (35)
  • Червень (1)
  • Травень
  • Квітень (41)
  • Березень (61)
  • Лютий (24)
  • Січень (35)

  • 2013 рік
  • Грудень (7)
  • Листопад (1)
  • Жовтень (11)
  • Вересень (3)
  • Серпень (1)
  • Липень (3)
  • Червень (7)
  • Травень (5)
  • Квітень (20)
  • Березень (14)
  • Лютий (5)
  • Січень (5)

  • 2012 рік
  • Грудень (60)
  • Листопад (3)
  • Жовтень (2)
  • Вересень (2)
  • Серпень (3)
  • Липень (3)
  • Червень (5)
  • Травень (9)
  • Квітень (4)
  • Березень (4)
  • Лютий (29)
  • Січень (49)