Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені культурно-мистецькі заходи з 01 до 07 січня 2018 року

2018.01.10

01 січня 2018 року

У НД с.Ріп’янка проходила новорічна програма  «З Новим роком, з новим щастям!».Ведучими заходу виступили Вікторія Артемович та Андріана Хацевич. Роль  Діда Мороза виконав Володимир Чупровський, Снігурочки – Тетяна Тимків. У виконанні Андріани Хацевич прозвучали пісні «Завія», «Срібло-білий сніг». Далі присутні розважалися на святковій дискотеці.

 

   У НД с.Новиця проведено новорічний бал-маскарад для молоді.  На святі линули вітання з Новим 2018 роком , а також було проведено розважально-ігрову програму.

 

03 січня 2018 року

У бібліотеці-філії с. Лука проведено презентацію книжкової виставки «Різдвяні свята – колиска добра і краси». Бібліотекар Ганна Щербина познайомила учасників заходу з книгами про свято Різдва та традиції святкування, а також наголосила, що світло Різдва крізь тисячоліття і покоління зігріває серця людей і вказує шлях любові і добра. Його промені несуть радість у кожну сім'ю, у кожну домівку, бо в ньому велич Божа. Користувачі бібліотеки Тетяна Поліщук та Сніжана Лизун розповіли про атрибути Різдвяних свят і заколядували колядки. 

03 січня 2018 року

3 січня у бібліотеці-філії с. Копанки (спільно з Народним домом) відбулася історична година «Україна понад все», присвячена 109-ій річниці від дня народження Степана Бандери. Ведуча заходу Надія Бунга ознайомила присутніх з життєвим шляхом легендарного провідника УПА. Учасники гуртка художнього читання Яна Бреславська, Діана Івасів, Ангеліна Гук, продекламували вірші, присвячені Герою України. Бібліотекар філії Іванна Кузик організувала викладку літератури «Степан Бандера – провідник українського народу».

 

03 січня 2018 року

"Як святкують Різдво Христове у світі?" - під такою назвою у бібліотеці-філії с. Новиця відбулася віртуальна подорож, під час якої користувачі бібліотеки познайомилися із святкуванням та традиціями цього свята у різних країнах світу. Виявляється, що майже у всіх країнах на Різдво прикрашають ялинку: десь іграшками, десь солодощами, під ялику обов'язково кладуть подарунки. Різдво – це родинне свято, яке супроводжується рясним застіллям. Колядують на Різдво не тільки в Україні а й у Австралії, Греції, Чехії, а у Бразилії появу на світ Ісуса відзначають вуличним карнавалом. Учасники подорожі дійшли до висновку, що незалежно від відмінностей, релігійних чи календарних, традиції Різдва мають загальну суть і сенс. Кожна родина слідує традиціям близьким їй по духу. І зовсім немає гріха в тому, щоб запозичити вподобану Різдвяну традицію в іншого народу.

 

03 січня 2018 року

3 січня в бібліотеці-філії с. Завій (спільно з НД) був проведений конкурс новорічного малюнку "Свято в яскравих барвах". Майстер-клас з малювання провела художній керівник НД Лілія Мина. Призове місце за найкращий малюнок виборола Наталія Данів. В бібліотеці оформлено виставку малюнків, представлених на конкурсі.

 

04 січня 2018 року

         Однією із сторінок української культури є обрядовість за народним календарем. Січень – це зимовий місяць, якого з нетерпінням чекають дорослі і діти. На цей місяць припадає найбільше свят. Про значення цих свят і обрядовість йшлося на народознавчій годині «Січень крокує – свята дарує», яка відбулася в бібліотеці-філії с. Старий Угринів. Учасники заходу –  Анна Перегіняк, Юлія Ільків, Ольга Ляхович, Аліна Перегіняк, Ольга Луцан, Христина Васютяк, Тетяна Грицак, Юлія Каратник з цікавістю розповідали про звичаї та традиції новорічно-різдвяного циклу. У бібліотеці оформлено викладку літератури «Різдво на Прикарпатті».

 

04 січня 2018 року

У бібліотеці-філії с. Середній Угринів проведено годину народознавства "Січень крокує – свята дарує". Участь у заході взяли Давидюк Ольга, Цвіль Богдана, Давидюк Андрій, Тимків Надія та Тимків Марія. Впродовж заходу учасники вітали присутніх з Новим Роком, розповідали про новорічні та різдвяні традиції, а на завершення заколядували колядки, сповіщаючи про прийдешнє Різдво Христове. Завідувач бібліотекою-філією Наталія Тимків  презентувала  книжкову виставку під назвою "Магія новорічних свят".

 

04 січня 2018 року

 

«Відхати до хати, з Різдвом вітати»

Прадавні традиції та звичаї передавалися з покоління в покоління. І в Боднарові не уявляють Різдва без колядування та вертепних дійств.

Ранок Різдва. В Народному Домі с. Боднарів збирається дорослий Вертеп (кер. Микола Дрогомирецький) та молодіжний Вертеп (кер. Марія Минай). Учасники  Вертепів скликають людей села на вулицю, трублять в ріг і дзвонять в дзвоники, люди сходяться і всі разом прославляють Христа. Пастушки, Ангели, Жид та Жидівка, Ірод, Три Царі, Смерть – добрі та злі персонажі об’єдналися у Вертепі, щоб привітати односельчан зі святами і побажати щасливого Різдва. Також дорослий Вертеп на Різдво виступав у храмах сіл Бабин Зарічний, Мислів та Боднарів.

         В бібліотеці-філії с. Боднарів оформлена народознавча викладка літератури «Звичаї та обряди нашого краю».




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2018
В П В С Ч П С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3