Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені  культурно-мистецькі заходи з 30 липня до 5 серпня 2018 року

2018.08.07

На подвір‘ї церкви Архистратига Михаїла с.Сівка- Калуська відбулось осв’ячення новозведеної статуї Матері Божої Покрови. Осв’ячення провів декан Калуський Михайло Бігун та  отець Богдан Раковецький. Відправу осв’ячення супроводжував хоровий колектив (керівник Оксана Онопченко). Всі роботи по встановленню статуї, колон і купола проведено підприємцем, жителем села Василем Литвином.

 

   Мешканці Голиня долучилися до свята  всіх віруючих українців -  відзначили 1030- ту річницю  хрещення Київської Русі та  прийняли участь у духовному  калейдоскопі, який розпочав літургійною відправою Отець Микола Андибур у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Після завершення  літургії в приміщенні бібліотеки-філії с. Голинь  бібліотекар  та працівники  Народного дому розповіли присутнім про історичне значення Хрещення. Також було розгорнуто та презентовано книжкову виставку «Християнство: історія та сучасність». Всі учасники калейдоскопу переглянули  трансляцію хресного ходу у м. Києві, яка була здійснена паломниками з усієї України. 

 

 

 

На подвір’ї храму Святого Миколая,що у Бережниці, відбувся християнсько-пізнавальних захід "Канікули з Богом" . Ведучою та організатором  свята виступилаПроцишин Марія. Мета заходу: згуртувати дітей та молодь, спрямувати їх у правильне русло. Щоб кожен наслідував Господа. Перед заходом настоятель храму о. Ігор Гаврилів відслужив Святкову Літургію. Після чого розпочався захід. Де кожен мав можливість почерпнути щось для себе. Діти підготували веселі Банси:"Привіт Бог,"Флай","Блаженні милосердні","Україна -  це ми ". Отець Ігор надав цікаву науку про дівчинку сироту, яка мала сильну віру у Бога і  щоб не сталося вона вірила, що Бог допоможе. Церковний хор ( керівник Уляна Бойко)виконав чудові пісні :"З нами є Марія,"У молитві схиляюсь," "Моя молитва" . До сліз розчулила авторська пантоміма "Не розчаровуйся" ( кер.М.Процишин), яку показали діти що  відвідують недільну школу. До уваги була представлена інсценізація - "Свічка, що не хотіла горіти". Вікторія Гриник виконала пісню "Я візьму тебе на руки", а ще усі приймали участь у конкурсах, іграх та цікавих руханках. Щира подяка тим, хто долучився до заходу!По завершенні усіх частували солодощами.

 

 

Вбібліотеці-філіїс. Бережницябуло проведено День нової книги,  метою якого – ознайомити користувачів з новинками літератури, що бібліотека отримала впродовж двох кварталів 2018 року. Весь день відвідувачі бібліотеки знайомились з  книжковою виставкою «Від сторінки до сторінки – презентуємо новинки», де представлені нові книги українських і зарубіжних авторів, фантастика, романи, казки, оповідання та інші книги. БібліотекарМар'яна Суслик підготувала для користувачів експрес-інформації, присвячені літературним новинкам, та провела огляд літератури «Книжкові новинки для кожної дитинки» для маленьких читачів.

 

 

 

 У бібліотеці-філії с. Копанки відбулася подорож казкою «Колобок», яка розповідала  про шкідливі звички у дійових особах. Це була - казкова стежина до здоров'я. Також була представлена Іванною Кузик ілюстративна виставка за мотивами казки «Колобок».

 

У с. Лука відбулося свято села «Моє село – моя родина», яке розпочалося із святої Літургії у храмі Івана Златоустого (отець Мирослав Машталір).

«Лука рідна, невеличке село на Вкраїні

де вмістилась в хаті рідня –

на землі – це маленька краплинка,

та єдина для мене вона»,- такими словами зустріли односельчан і гостей ведучі Стовбан Ірина і Поліщук Микола та нагадали всім присутнім, що сьогодні село відзначає 563 роки з дня першої письмової згадки.

З Днем села луківчан привітав о. Мирослав Машталір, сільський голова Киращук П. Д., депутат районної ради Дутка М. Т., помічник народного депутата Чміль Д.К., голова громадської організації «Надія» Зомчак І. Т. Своє мистецтво односельчанам дарували фольклорний колектив Народного Дому, учасники гуртка художнього читання і читачі бібліотеки–філії: Кухар Вікторія і Ярослав, Півхлопик Олександра, Фрик Олег, Блищик Максим, Федоляк Ольга, Заводовська Марта, Зюлковський Віктор, Псюк Микола, Зомчак Валерія, Жарук Валентина і Валерія, Белей Настя, Федоришин Настя; тріо Народного дому (Лизун Сніжана, Півхлопик Мар'яна, Поліщук Тетяна); вокалістка Юрків Галина, підприємець Федоляк Романія читала вірш «Доля». На святкування було запрошено аматорів  сцени Народних домів с. Діброва і смт. Войнилів. Односельчани і гості свята переглянули виставку декоративно–ужиткового мистецтва «Краса власними руками», окрасою виставки стали роботи майстрині Іваницької О. П.

         Луківчани і гості свята смакували м'ясними виробами від ТзОВ «Гудвеллі Україна»

 

 

 

 

 

Звітували аматори НД с.Копанки та Завій

В першу неділю серпня пройшов творчий звіт аматорів народного мистецтва НД с.Копанки, присвячений 27-й річниці Незалежності України. Зайшовши в фойє НД, можна було ознайомитись з уподобаннями жителів цього села, переглянувши виставку декоративно-ужиткового мистецтва, яку організувала бібліотекар Іванна Кузик. На виставці було представлено вишивки та картини  майстринь: Павлишин Ольги, Кузик Іванни, Каблак Надії, КаблакПавліни, Псюк Марії.

 Концертну програму  розпочала вокально-хореографічна композиція «Україна понад усе», яку виконав хоровий та танцювальний  колективи. Далі  творчу  програму продовжили : дитячий вокальний колектив«Намисто» (кер.Романія Минай), учасники гуртка художнього читання (кер.П.Каблак), солісти-вокалісти: Ангеліна Гук, Анна Кость, Яна Боднарук. Бурхливими оплесками глядачі  вітали Наталю Грабарську, яка вразила своїм голосом та грою на бандурі, а пісня «Чом, чом, земле моя»  в дуеті з Ангеліною Гук – стала родзинкою програми. Авторського вірша «Мамина стежина» представила директор НД – ПавлінаКаблак. Веселого настрою додав місцевий гуморист – Микола Гошовський.  Танцювальну композицію «Зірочка» виконала Соломія Когут. В’язанками українських пісень вражали вокальний жіночий та вокальний чоловічий  колективи. Майстерно провели захід Анастасія Литвин та Владислав Рожевич.

Проведення творчого звіту аматорської творчості НД с. Завій цього річ співпало з святкуванням дня села. Розпочалося святкування дня села із святої літургії, де кожен мешканець села мав змогу подякувати Богу за все та попросити добробуту для їхнього села, а також миру для всієї України. Далі розпочалася концертна програма, під час якої відбувся творчий звіт аматорської творчості, присвячений 27 – річниці незалежності України під назвою «Мистецтво одного села» . Благословив всіх глядачів та учасників о. Ярослав. Сільський голова Василь Романів привітав односельчан із святом та нагородив наймолодшого жителя села, наймолодшу одружену пару та пару , яка прожила разом 60 років. Своє мистецтво дарували глядачам дитячий вокальний ансамбль «Смайлики», танцювальний колектив «Водограй», фольклорний колектив «Калина», гурт «Мелодія душі». Глядачі мали змогу подивитися гумористичні мініатюри у виконанні директора НД Світлани Петрів та художнього керівника Лілії Мини, Роксолани Парищак та Романа Перегінця.  Своє мистецтво пісні дарували: Анастасія Бойко, Софія та Тетяна Юрків, Микола Данів, Марія Юрків, Тетяна Юрків, Вероніка Мартинюк, Аліна Ільків, Олександр Данів, Софія Федорів, Лілія Мина. Ведучою заходу була Оксана Петрів.

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Серпень 2018
В П В С Ч П С
29 30 311 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1