Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені заходи бібліотеками Калуської ЦБС

2020.01.22

15 січня 2020 р.

15 січня в бібліотеці–філії с. Завій проведено народознавчу бесіду «На свята зима багата». Завідуюча сільської книгозірні Ніна Костів ознайомила присутніх з літературою книжкової виставки «Зимові свята, обряди, традиції». Гостя заходу - Катерина Воробець, добрий знавець звичаїв нашого краю, розповіла усім присутнім про традиції проведення свят в давні часи,зачитала приповідки та приказки, колядки, щедрівки та віншування.

Убібліотеці-філії с. Боднарів відбулася презентація виставки «Поет духовної свободи»,присвяченої 85-річчю від дня народження Василя Симоненка,українського поета і журналіста, шістдесятника. Бібліотекар Марія Минай розповіла присутнім про дитячі роки поета,про навчання у Київському національному університеті на факультеті журналістики, про його творчий шлях іпознайомила з матеріалами книжкової виставки. Користувачі бібліотеки читали поезію В. Симоненка.

17 січня 2020 р.

Убібліотеці-філії с.Тужилів проведено мозаїку народознавчих звичаїв «Любим малятам про народні свята».З вступним словом виступила бібліотекар Іванна Василів, яка розповіла про Різдвяні свята та звичаї, що пов’язані з ними.Ведучими заходу були Ольга Остапчук та Христина Мельник. Присутні юні користувачі книгозбірні переглянули мультимедійну презентацію та познайомилися з кожним святом зокрема.

Цікаві новинки14 січня 2020 року надійшли до Калуської центральної районної бібліотеки. Відбулося чимале поповнення книжкових фондів.З обмінного фонду Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.І.Франка передано 885 нових книжок на суму 107282 грн.Уже незабаром читачам бібліотек-філій Калуської районної ЦБС будуть доступні  видання 548 авторів,як українських,так і зарубіжних. Це книги:класика за оновленою шкільною програмою з літератури, популярні бестселери зарубіжних митців у майстерному українському перекладі, найновіші видання сучасних авторів,що користуються підвищеним попитом та актуальна галузева література на будь-який смак. Надійшли цікаві та довгоочікувані нові науково-популярні видання для читачів різного віку. Фонд поповнився продукцією понад 20 українських видавництв.Серед придбань – давно очікувані й дефіцитні раніше книги для дітей молодшого шкільного віку (в т.ч. казки для дітей). Надійшли популярні серед дітей і підлітків пригодницькі та історичні книги,підліткова модерна проза,яки раніше в нас бракувало. Також полиці поповнилися творамиЛ.Костенко,С.Жадана,В.Шкляра,С.Лема,Ю.Шаповала,І.Драча, Р.Іваничука,В.Лиса, Л.Ворониної,Г.Вдовиченко, Ф. Гука,В.Арєнєва, С.Дерманського, Д.Корній,Д.Брауна,О.Генрі,Ст.Кінга, В.Гете, Е.Гантера,Л.Сенеки, Я.Кіплінгата багатьох інших сучасних українських і зарубіжних авторів.




<<< Повернутись в розділ
Календар
Січень 2020
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1