Калуська районна
державна адміністрація

Заходи і події


Інформація про проведені заходи 27.01 – 02.02.2020 р

2020.02.10

Працівники бібліотеки-філії с. Голинь для учнів дитячої школи мистецтв організували відео–перегляд «Гуртуймося, єднаймося,

в нас мати - Україна». В історії незалежності України ця подія займає особливе місце. Саме 22 січня 1919 року всі українські землі, Захід і Схід, об’єдналися в єдину Українську державу. Наприкінці заходу бібліотекар Віра Завадецька побажала присутнім єдності, любові одне до одного, що допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє! Також для користувачів та гостей бібліотекибулопрезентованотематичнукнижковувиставку «Україна – єдинакраїна».    

 

         29 січня в Народному домі с. Боднарів спільно з бібліотекою проведено тематичну годину до Дня Соборності України та битві під Крутами «Для всіх одна єдина Україна». Ведучі заходу Іванна Бабій та Мар’ян Луцький. Читали вірші: Любов Бабій, Ірина Бережницька, Тетяна Матківська, Ольга Гошовська,  Вікторія Різник, Святослав Різник. Звучали патріотичні пісні у виконанні Христини Попадинець «Мальви», Іванни Бабій «Україна – це я», Олександра Даніва «Розквітай, Україно, розквітай», «Незалежність». Бібліотекар Марія Минай провела презентацію книжкової виставки «Хай в серці кожної людини живе любов до України».

 

        

30 січня в бібліотеці-філії с. Завій проведено перегляд літератури «Подорож у країну дитинства і книг Всеволода Нестайка». Завідуюча сільської книгозбірні Ніна Костів познайомила найменших користувачів бібліотеки та їх батьків з біографією письменника та його книгами: «Незвичайні пригоди в лісовій школі»,«В Країн іСонячних Зайчиків», «Тореадори з Васюківки», «Чарівні окуляри», «Загадка старого клоуна» та ін. Діти з цікавістю переглянули запропоновані книги та цитували діалогиказковихгероїв, прийняли участь у вікторині про творчість В. Нестайка.

 


         До  90 - річчявід дня народження Всеволода Нестайка (1930-2014), українського письменника, драматурга, журналіста, в бібліотеці-філії с. Мислів проведено книжкову мозаїку «Сторінками улюблених книжок». Твори В. Нестайка незмінно викликають посмішку у всіх поколіньчитачів. «Тореодори з Васюківки» – одна з найвеселіших книг у всій шкільній програмі. За словами Івана Малковича, був час, коли тираж «Тореодорів» перевищував тираж найкращого тому про Гаррі Поттера. На відміну від більшості своїх героїв, у письменника було важке дитинство: батька в 1933-м репресували, шкільні роки припали на час окупації. Саме тому альтернативним дитинством для Нестайка стали його книги – відпершого оповідання в 24 роки й д останньоготвору.

 

1 лютого в бібліотеці-філії с. Пійло проведено історичний екскурс «Крути – наша слава, наша історія». Про історичні події, розповіла завідуюча бібліотекою Марія Кухтин. У 1918 році відбувся бій під Крутами,що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежністьУкраїни. Марунчак Владислав, Широконіс Віталій, Ребега Софія, Лисаник Софія, ЗавадецькаАріна та Грицак Вероніка читали вірші про ці події. В бібліотеці організовано книжкову виставку «Українці – нація героїв».

 

 

2 лютого в бібліотеці-філіїс. Завій проведено пізнавальний урок «Рослинний дивосвіт» (2020 рік – Міжнародний рік рослин). Учасники заходу провели квіткову гру «Віночок», відгадували загадки пов’язані з рослинами, розповідали легенди про рослини та квіти, прослухали інформацію про рослини-синоптики, а також переглянул илітературу книжкової виставки «Загадковий рослинний світ планети Земля».

 

2 лютого в бібліотеці – філії с. Діброва відбулася літературна подорож «Всеволод Нестайко – український Андерсен». Бібліотекар Непик Галина познайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом письменника. Всеволод Зіновійович Нестайко народився 30 січня 1930 року в м. Бердичеві на Житомирщині в сім'ї службовця. Коли Всеволоду було три роки, загинув його батько, який у 20-ті роки був у «січових стрільцях». Йшов страшний 1933 рік і сім'я, рятуючись від голоду, переїхала до родичів у Київ. Тож все своє свідоме життя Всеволод Нестайко прожив у столиці. Всеволод Нестайко -  один з найбільш прославлених українських письменників і классик дитячої літератури. Всі його книги та оповідання відрізняються яскравими персонажами, веселими і захоплюючими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують в дітях тільки позитивні якості. Письменник отримав велику кількість нагород, в тому числі і Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня. Його книги перекладені 20 мовами. За творами Всеволода Нестайка поставлено фільми, які отримали міжнародні нагороди. Щоб закріпити знайомство з творчістю В. Нестайка,шанувальники дитячої літератури (ДмитроНімко,ВолодимирМихайлюк,ХристинаДмитришин, Ростислав Русин, Тетяна Петрів,Сергій  Михайлюк та ін.)взяли участь у вікторині по творчості письменника.

 

         2 лютого в бібліотеці-філії c. Голинь було  проведено інформаційне повідомлення «4 лютого - Всесвітній день боротьби проти раку». Увазі відвідувачів працівники бібліотеки представили виставку книг та газетно-журнальних статей про онкологічне захворювання - рак, його виявлення, лікування та профілактику. Присутні також переглянули відео - сюжет «Що визнаєте про рак?». Бібліотекар і наголосили на тому, що потрібно турбуватись про своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя і бути пильним, своєчасно звертатися до лікарів. Жвавий інтерес у присутніх викликала одна з полиць виставки - «Рак виліковний!». В книгах висвітлюються загальні відомості про злоякісні пухлини, наводяться сучасні наукові дані про причини їх виникнення. Показано негативну роль шкідливих звичок, які сприяють розвитку цієї тяжкої хвороби. Особлива увага у книгах приділяється різним профілактичним заходам запобігання раку.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2020
В П В С Ч П С
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29