Калуська районна
державна адміністрація


Легалізація заробітної плати в Калуському районі

2018.02.13

Діяльність пов’язана з легалізацією заробітної плати, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати і надалі залишається одним із провідних напрямів роботи органів виконавчої влади  Калуського району.

Протягом 2017 року відбулось чотири засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та два засідання районної робочої групи з питання реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

На засіданнях  районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення розглядались найбільш актуальні питання, зокрема:

-           про результати моніторингу страхувальників, у яких кількість застрахованих осіб, що виконують роботи (надають послуги) за цивільно-правовими договорами перевищує чисельність штатних працівників;

-           про результати опрацювання переліків суб’єктів господарської діяльності, які нараховували заробітну плату у розмірі, нижчому від законодавчо встановленого мінімуму;

-           про виконання Плану заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.03.2010р. №359-р;

-           про основні положення Закону України від 03.10.2017 року № 2148-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Зусилля членів районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення були направлені на проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи, яка здійснювалась шляхом проведення зустрічей із керівниками юридичних осіб та з фізичними особами – підприємцями щодо економічних і соціальних переваг отримання легальних доходів та сплати податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску.

Робочою групою з питання реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати здійснювався аналіз даних по бюджетних установах, які нараховували заробітну плату працівникам за основним місцем роботи у розмірі  менше мінімальної заробітної плати.

Питання легалізації заробітної плати та підвищення рівня оплати праці постійно висвітлюється у засобах масової інформації району. З метою забезпечення оперативного реагування на звернення громадян району та інформацію про факти виплати заробітної плати у розмірі менше мінімального, скорочення працівників бюджетної сфери та переведення працівників на скорочену тривалість робочого часу та інших порушень законодавства про працю забезпечено функціонування номерів телефонної «гарячої лінії»:

- (03472) 6-00-55 – діє при управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації;

-   (03472) 6-52-06 – діє при районній державній адміністрації згідно розпорядження районної державної адміністрації від 12.06.2012 р. №273 «Про «гарячу» телефонну лінію районної державної адміністрації». А також даний номер телефону являється «Телефоном  довіри», який діє згідно розпорядження районної державної адміністрації від 08.08.2017 р. №249 «Про функціонування «Телефону довіри» райдержадміністрації».

Скориставшись номерами телефонної «Гарячої лінії» та «Телефоном  довіри» жителі району зможуть повідомити про факти порушення їхніх трудових прав.

 

 

Головний спеціаліст – експерт з умов праці

відділу праці управління соціального захисту

населення Калуської РДА                                                            Л. В. Фреїв

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Лютий 2018
В П В С Ч П С
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3