Калуська районна
державна адміністрація

Новини


Медпрацівникам Калуської ЦРЛ передали медичну апаратуру, придбану за кошти благодійників

Dsc 0018

2021.09.03

Сьогодні, 3 вересня, у Калуській центральній районній лікарні відбулося урочисте вручення медичної апаратури, придбаної за кошти благодійників. У заході взяли участь народний депутат України Едуард Прощук, голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець, генеральний директор ТОВ «Карпатнафтохім» Іван Підсадюк і медпрацівники лікарні.

Варто зазначити, що нещодавно на благодійному вечорі «Квітка єдності» завдяки меценатам вдалося зібрати 301,5 тис. грн і ще 200 тис. грн виділило керівництво підприємства «Карпатнафтохім». Метою проведення благодійного вечора було зібрати кошти на придбання електрокардіографічної стрес-тест системи з велоергометром для кардіологічного відділення Калуської центральної районної лікарні.

Народний депутат України Едуард Прощук,  з ініціативи якого відбувся благодійний захід,   підкреслив, що вручення медичної апаратури - це приємна місія,  подякував голові Калуської райдержадміністрації  Жанні Табанець за підтримку у проведенні благодійного вечора та генеральному директорові ТОВ «Карпатнафтохім» Івану Підсадюку за проявлену допомогу, а також подякував меценатам за кошти, які були зібрані на придбання медичної апаратури. Едуард Прощук подякував і медикам за їх роботу та наголосив на  важливості  роботи медичних  працівників,  особливо в сьогоднішній час пандемії.

За зібрані кошти придбали не лише електрокардіографічну стрес-тест систему з велоергометром, а й електрокардіографічний реєстратор. Тож найближчим часом лікарі розпочнуть на ньому діагностувати стан серцево-судинної системи пацієнтів. А це дозволить правильно встановити діагноз та призначити необхідне лікування

За словами медпрацівників, електрокардіографічна стрес-тест система з велоергометром необхідна для здійснення діагностики серцево-судинної патології. Вона дозволяє оцінити толерантність до фізичного навантаження і виявити патологічні зміни серцево-судинної системи, особливо скриті патології,  які можна виявити  при фізичному навантаженні. Все це допоможе покращити обслуговування пацієнтів лікарні та полегшить роботу медичного персоналу.

Зустрівшись із колективом кардіологічного відділення лікарні, представники влади зазначили, що продовження плідної роботи задля забезпечення медичних закладів потрібним медичним обладнанням буде тривати. «Здоров’я жителів Калуського району, забезпечення їх якісними медичними послугами - це одне із основних завдань влади», - підсумувала голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець.

 

 

 

 

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Вересень 2021
В П В С Ч П С
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2